SUSTURMAK İÇİN İSTİFASI İSTENDİ

Geçtiğimiz hafta CHP Alanya’da yaşanan istifa depreminin artçı sarsıntıları devam ediyor. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bağışlar’ın partisinden istifa ederken yaptığı açıklamalar hala cevap bulmadı. Cevap bekleyen sorulara yenisi eklendi.

Bağışlar’ın istifası sırasında yaptığı açıklamalar rant kavgasını gün yüzüne çıkardı. Ama adı ne oldu? Herkes sus pus. Sanki dillerini yuttular. Suçlanan Meclis Üyesi Nazmi Zavlak, sanki suçlamaları kabul etmişçesine kulağının üstüne yattı, ölü taklidi yapmayı tercih etti.

Oysaki CHP’li Bağışlar istifa ederken buna gerekçe olarak Zavlak’ın bir rant olayına ortak olmasını göstermişti. Eğer doğru ise durum vahim. Değilse çıkın açıklayın o zaman!

Ancak ne Zavlak hakkında ne de Bağışlar hakkında CHP tek satır olumlu veya olumsuz bir açıklama yapmadı. Acaba yapamadı mı?

Hatta konunun iletildiği atanmış CHP İl Başkanı Nuri Cengiz’in bile yaşananlar karşısında sessiz kalması “Sukut ikrardan gelir” sözünü akıllara getirdi.

Bunların yanında Yılmaz Bağışlar’ın, “İstifa etmekte bir onurdur. Partime zarar vermemek için susuyorum. Konuşursam hiçbiriniz o koltuklarda oturamazsınız" tehditvari sözlerine bile kimse cevap veremiyor.

CHP İl Başkanı susuyor, Alanya İlçe Başkanı susuyor? Baktı kimse konuşmuyor nihayet CHP İlçe Başkan Vekili Ali Hancı olaya müdahil oluyor. Hancı, net açıklama yerine Yılmaz Bağışlar’ın Alanya Belediye Meclis Üyeliği’nden istifasını istiyor.

Hancı, “Bağışlar seçimlere girerken CHP’de insanlara hizmet etmek için hem Bağışlar hem de CHP’li Bağışlar diye oy aldı. O da zaten bunun bilincindedir. Akıllı bir arkadaşımız. Gereğini yapacağını ve önümüzdeki dönemlerde belediye meclis üyeliğinden de istifa edeceğini düşünüyorum ve bekliyorum. Bunu yapacağına da inancım sonsuz” diyor.

Yahu sen ve partin önce şu Zavlak hakkında ortaya atılan rant iddialarına bir cevap verin sonra adamdan istifa beklenti içine girin. Ama asıl mesele susturmak öyle değil mi?

Bağışlar mecliste olmasın, etiketi olmasın, açıklama yaparsa kimse dikkate almasın istiyorsunuz. Ama siz demişsiniz ya, “Akıllı bir arkadaşımız” diye. Eğer sizin dediğiniz gibi akıllı ise bu oyuna gelmez ve istifa etmez. Çıkıp her şeyi anlatır.

Zaten bütün Alanyalıların beklentisi bu yönde.

İMAM CEMAAT MESELESİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, katıldığı bir programda koronavirüse yakalandı ve 108 gün yoğun bakımda kaldı. Ölümle pençeleşti, sonra aramıza döndü.

Ancak o uzun sürede Antalya çok şeyler kaybetti yokluğunda. Böcek ölmeden koltuk kavgası bile yaptılar. Sanki ölmüş veya ölmesi kesinmiş gibi! Ama hani derler ya “Ölüme bile çalım attı” diye. İşte Başkan Böcek’te öyle yaptı ve kendisinin deyimi ile “Yıkılmadı ayakta kaldı”.

Fakat bizim başkan bir türlü akıllanmadı. Gittiği her programda kamera önünde maske taktı, kameralar gidince maskeyi çıkartıp attı. Bir başka deyişle canını hiçe saydı.

Ben de buradan defalarca uyardım, “Başkan sen Antalya’ya lazımsın. Sen olmayınca belediyede işler yürümüyor herkes koltuk makam derdine düşüyor” diye.

Sadece ben mi sevdikleri ve doktorlar bile maske mesafe konusunda uyardı. Ama dinleyen kim? Kimseyi tınlamıyor. Yörük inadı tutmuş gibi davranıyor.

Ben en son kendisini 58'inci Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 5'inci gününde Bembeyaz’ filminin galasında gördüm. Yine aynı maske yok mesafe hiç yok. Birde Makine Mühendisleri Odası’nın bir töreninde. Yeni aynı manzara.

Bak sevgili Başkan. Her ne kadar senin aleyhinde yazsam da seni bir dostun olarak seviyorum. Senin her yaptığın hareket Antalyalıları ilgilendiriyor. Seni ölesin diye değil yaşayasın ve şehre hizmet edesin diye seçtiler.

Siyasi görüşler farklı olsa da sonuçta bir insansınız ve can taşıyorsunuz. Bunun için ne olur şu maskenizi takın. Allah korusun bir 108 gün daha ne sizin ne de bu memleketin yaşamaya mecali kalmadı.

AĞAÇ YAŞKEN EĞİLİRMİŞ

Antalya Kepez Belediyesi, DokumaPark’ta önemli bir işe imza attı. Antalya Bilim Merkezi kurularak faaliyete geçirildi. Çocuklar ve genç yetenekler burada yetişecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü burası için büyük emek harcadı. Hatta bir keresinde ilk laboratuvar denemesinde beklenmedik bir kazanın kurbanı bile oldu.

Önceki gün Yenimahalle İlkokulu öğrencileri merkezin ilk konuğu oldu. 74 öğrenci 6 Atölye çalışması yaptı. Bilimin gizemli dünyasına adım attı çocuklar.

Gençler bilgiyle, bilimle, teknolojiyle, tasarımla geleceğe yürüyecek burada. Umarım Antalya Bilim Merkezi, geleceğin bilim insanlarını yetiştirir ve ülke çapında benzersiz bir esere imza atılmış olur.