SUSMA, SUSTUKÇA SIRA SANA GELECEK!

Yazımın başlığına bakıp sakın bir eyleme gitme hazırlığı yaptığımı falan aklınızdan geçirmeyin. Bu slogan genelde terör örgütlerini destekleyen marjinal grupların yaptığı eylemdeki slogandır.

Hatta öyle bir hale gelmiş ki bu slogan, anne veya baba evde çoğuna kızmaya başladığı zaman kim fırça yiyorsa yanına diğer kardeşini çekmek için bu sloganı kullanır hale gelmiş.

Benim niye bu başlığı kullandığımı, niye böyle sert bir slogandan yola çıktığımı aşağıdaki satırları okuyunca net olarak anmayacaksınız.

Antalya 3 gündür hatta bugünle birlikte 4 gündür Elmalı yaşanan ihale usulsüzlüğü ve yolsuzluğu ile çalkalanıyor. Bizim arkadaşların attığı başlığa göre ‘Al gülüm verme gülüm’ hikayesi.

Kitaplara konu olacak, kamu yönetimlerinde ders konusu olacak bir ihale rezaleti hikayesi. Kim yapıyor bunu? İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk!

Peki kim bu Halil Öztürk? Geçen yıl yaşanan ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın baş kahramanı. Sonra? Elmalı Yağlı Güreşleri’nde yaşanan skandalların başrol oyuncusu!

Peki aradan geçen bunca zamana kadar bu şahsiyet ile ilgili bırakın İYİ Parti Genel Merkezi’ni, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’dan tek bir satır açıklama var mı? Yok maalesef. Sus pus, ölü taklidi.

Gelelim ihale meselesine. Bir sürü belge ortaya döküldü. Sahte belgeler, evrakta tahrifat ve diğerleri. Yine ortada İYİ Parti İl Başkanı’ndan tek cümle ses yok. Yine sus pus.

Sustu sustu ve geçtiğimiz günlerde İYİ Partili Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Başaran’a tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüşürken resmen kendisini baypas etti.

Yani sus sıra ona geldi!

CHP İL BAŞKANI NEREDE?

Elmalı’da yaşanan olaylara hadi İYİ Parti’den ses çıkmadı. Peki Millet İttifakı’nın büyük ortağı CHP’den niye çıkarmaz? O da sus pus. Çünkü “Aman ortak küsmesin” derdinde.

Ama AK Parti İl Başkanı bir açıklama yaptığı zaman hemen şahin kesilen CHP’nin atanmış İl Başkanı Nuri Cengiz ölü taklidini bırakıp hemen ortaya çıkıyor. Baş bas bağırıyor.

Tıpkı AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın, “Belediyelerin kredi talepleri olduğu zaman meclisler öncesi grup toplantısında konu bize geliyor ve biz evet dersek kredi onaylanıyor” açıklamasına bağırdığı gibi.

Hoş bu olaylar yıllardır her hükümet döneminde böyle oluyor ve böyle süre geliyor ama kendisi atınmış olduğu için bilmiyor sanırım.

Gelelim zurnanın “zart zurt” dediği noktaya! İki gündür Serik’te CHP İlçe Başkanı İbrahim Demir’in istifası ile gündeme gelen 49 bin liralık rüşvet olayına. Ve devamındaki ses kayıtlarına.

Ne rüşvet olayı, ne ses kalıtları nede o kayıtlarda konuşulanlar yenilir yutulur cinsinden değil. Resmen işçi ve işe alım borsası kurmuş CHP cenahı. Hatta bu iş öyle bir hal almış ki ses kayıtlarına göre hangi CHP’li belediye işçi alımı yapacaksa işe alınacak isimlerin listeleri önce ilçelere sonra da il yönetiminin onayına sunuluyor.

Yani en son CHP İl Başkanı onay veriyor işe girecek kişinin adına. Belediye başkanlarının hükmü şahsiyeti geçersiz. Bu eskiden de böyleydi şimdi de böyle yapıyor öyle mi?

Sonra siz çıkıp AK Parti İl Başkanı’nın açıklamasına karşı veryansın edeceksiniz! Yok öyle üç köfte beş kuruşa. Siz önce dönüp kendi partinize ve kendi yaptıklarınıza bakın. Sonra başkasına şahin kendi şürekanıza serçe kesilin.

Velhasıl vel kelam iki gündür acaba niye susuyorsunuz bu yaşanan rezalete ve skandal karşısında. Yoksa iddialara göre Antalya İtfaiyesi’ne alınacak 60 erin listesini siz mi verdiniz?

Bunun için sıranın size gelmesinden mi korktuğunuz için sesinizi çıkartamıyorsunuz CHP’nin atanmış sayın İl Başkanı Nuri Cengiz? Yahu korkmayın. Susmayın. Ölü taklidi yapmayın. Şahin değil serçe olun  (biz buna bile razıyız) ama konuşun.

Susmayın vallahi SUTTUKÇA SIRA SİZE GELECEK haberiniz ola.

NİHAYET TAMAMLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi trafiğini rahatlatması için Menderes Türel dönemlinde temeli atılan ve büyük bir bölümü o dönemde bitirilen 3. Etap Raylı Sistem Projesi nihayete erdi.

Şükür. Ancak Büyükşehir’den yapılacak açıklamada, “Böcek ‘Yarım kalan, halkın yararına olan projeleri tamamlayacağız’ sözünü tutarak, 3. Etap Raylı Sistem Projesi’ni hayata geçirdi.” İfadesi dikkatimi çekti.

Yahu bu projenin sözünü kim verdi. Seçim nedeniyle yarım kalan bölümünü sadece siz tamamladınız. Devlette devamlılık esas değil mi?

Zaten açıklamada da, “18 kilometrelik hattın 11 kilometresi tamamlanarak Antalya ulaşımına kazandırıldı” denilmiyor. Kendiniz itiraf ediyorsunuz ama söylediğinizi unutuyorsunuz.

Neyse. Önemli olan sistemi çalıştırıp hizmete sunmaktı. İşte buna bile şükür diyoruz. Çünkü söz verip tutmadığınız yapmadığınız o kadar iş var ki. Darısı onların başına.