SURVİVOR’A HAZIRLANIYOR

Survivor yarışmasıyla gönüllere taht kuran ve 2022 Survivor All-Star kadrosunda yer alan Barış Murat Yağcı, Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Yarışma için iddialı sözlerden kaçındığını belirten Yağcı, “Yakında gidiyoruz. All-Star’dan beklentim hakettiğimi geri almak. İçimde kalan bir şey var, onu yapmak istiyorum. İnsanlar bana güvenmeye devam etsinler. Yolun sonu güzel gözüküyor. Herkes güzel bir sezona hazır olsun. Bence çok keyifli olacak” mesajı verdi.

2020 yılında Survivor'a katılan ve finale kalarak ikinci olan Barış Murat Yağcı, 2022 All-Star hazırlıkları için Antalya’yı tercih etti. Kundu Oteller Bölgesi’nde yer alan 5 yıldızlı bir otelde idmanlarına devam eden genç ve yakışıklı yarışmacı, Antalya’da kamp ortamının verimli geçtiğini söyledi. Yarışmaya Antalya’da hazırlanarak dikkat ve algısını toplayan Yağcı, “İstanbul’da kurulu bir düzenim vardı, fakat burada kamp ortamında daha verimli olacağını düşündüm. Burada çok verimli idman yapacağımı düşündüm ve öyle de oldu. Doğru bir seçim yaptığımı düşünüyorum. İddialı yarışmacıların geldiği bir All-Star olacağı için elimden gelenin en iyisini yapmak istedim. İstanbul’da bir şekilde algım dağılabilirdi. Antalya’da gerçek anlamda dostlarım olduğu için buraya gelmemdeki sebep de aslında dostlarımın olması” diye konuştu.

HAZIRLIKLARA BAŞLADI

Yaklaşık 2 ay önce Ertan Bedir ile All-Star hazırlıklarına başlayan Barış Murat Yağcı, Antalya’da da Bedir’in yönlendirdiği programları diğer hocalar eşliğiyle uygulayarak yoğun bir idman sürecine başladı. Yarışmaya katılan birçok yarışmacının 6 ay öncesinden idmanlara başladığını fakat kendisinin 2 ay önce başladığını söyleyen Yağcı, “Birçok yarışmacı 6 ay öncesinden idman yapmaya başladı. 6 ay öncesinden yapmakla 2 ay öncesinden yapmak çok da önemli değil” dedi. Yarışmanın önemini vurgulayarak beslenmenin de ana faktör olduğunun altını çizen Yağcı, “Maalesef normal yaşantınızdaki gibi beslenemiyorsunuz. Çok daha dikkatli ve tedbirli olmanız gerekiyor. Burada zaten yemekler çok kaliteli ve diyete uygun. Süt ve süt ürünü peynir gibi ürünler kullanmıyorum. Beslenirken çok dikkatli bir şekilde ilerliyorum. Bazı taktikler var. Yarışma yaklaşırken su yüklemesi ve karbonhidrat yüklemesini zamanı gelince harfiyen yapacağım” şeklinde konuştu.

PERFORMANSINI ETKİLEMEYECEK

2020’de katıldığı Survivor’da havuz parkurunda omzundan sakatlanan Yağcı, uzun bir süre omzunu kullanmayarak yarışmak zorunda kalmış ve finale adını yazdırmıştı. Omzundaki sakatlığın All-Star için büyük bir problem olmadığını ve performansını bahane olarak etkilemeyeceğini söyleyen Yağcı, “Omzumdaki sakatlık geçti. 3 doktor ile ortak konuşmamızda ameliyat olmamı istemişlerdi. O dönemde sportif bir faaliyet yapmayacağım için ameliyat uygun görmedim. All-Star teklifinden sonra ameliyat için çok geçti. Fizyoterapi ve kuvvet çalışmalarıyla dengelemeye çalıştım. Geçenlerde hem omuzumdan hem dizimden MR çekildim. Omzumdaki sorun kısmen yüzde 75’i geçmiş ama yarışabilmek adına bir sakıncası yok. Dizimde ufak bir yırtık var. O da çok büyük bir problem değil. Yüzdesel olarak performansımı etkiler bahane olarak etkilemez. Havuz parkurunda sakatlandıktan sonra kimse inanmamıştı o zamanlar ama hem kırık, hem de kapsül oldu ve 2 tane de yırtığım vardı. Ben hem yarışmada hem gerçek hayatta sol kolumu uzun bir süre kullanamadım. Çok dert değil o dönem geçti. Benzer sıkıntıları yaşayacağımı düşünmüyorum” diye konuştu.

“ALL-STAR’DA SESSİZ KALMAYACAĞIM”

Yarışma boyunca sergilediği efendi duruşuyla gönüllerde taht kuran Yağcı, sessizliğin de bir cevap olduğunu ve kendisinin bu duruşunun aslında bir cevap niteliği taşıdığını belirterek All-Star’da sessiz kalmayacağını söyledi. Yağcı, “Ben pişman olmam. Hayatta her şey bir tecrübe. O tecrübeyi kazanmak da güzel bir kazanç. Sessiz kaldığım için pişman değilim ama bu kez eskisi kadar sessiz kalacağımı düşünmüyorum. Çünkü çıkınca da birçok şeyin farkına vardım. Ben neysem oyum, değişmeyi düşünmüyorum. Benim kısaslarım vardı. İnsanları rencide etmemek ve küçük düşürmemek… Herkesin ailesi sevenleri olduğunu da düşünmek gerek. Ben onları da korumaya çalıştım. Ben buyum. Dışarıda da buyum” dedi. Survivor’a katılan yarışmacılarla ilgili konuşan Yağcı, “Orada sadece izleyip gözlemleyeceğim. Oradaki hiçbir yarışmacı benim arkadaşım değil. Dışarıda görüştüğüm insanlar değiller. Görüşmeyi tercih edeceğim insanlar da değiller. Sadece tek bir kişi var Adem Kılıççı. Onun dışında sessizlikte bir cevap anlayabilene... Ben aslında bir cevap vermiştim olaya böyle bakarlarsa daha iyi olur” diye konuştu.

“DIŞARI ÇIKTIĞIMDA ETKİLERİ GÖRDÜM”

Yoğun hayran kitlesi olan Yağcı, kötü biri olduğu için değil de iyi ve pozitif bir kişiliğinden dolayı sevildiği için mutlu olduğunu ifade getirerek, “Kimi kötü karakterdir, kötü kişi olduğu için sevilir.  Kimi çok hırslıdır hırsından sevilir. Kimi çok iyi yarışmacıdır, İyi performans yapar o yüzden sevilir. Beni seven insanlar beni neden sevdi diye sorgulamıyorum. Demekki bazı şeyleri doğru anlamışlar ve iyi görmüşler ki dışarı çıktığımda etkileri ben de gördüm. Herkesi farklı bir özelliğinden dolayı sevebilirler. Beni sevme durumundaki düşünceleri de pozitif olduğu için mutluyum” dedi.

ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN”

Zorlu bir pandemi sürecinde insanların kendisini desteklediğini söyleyen Yağcı, “Bu bir gönül işi, bağlanma işi, hissiyat işi. Ben zor dönemde pandemide insanlar destek çıkıp sms attığı için çok mutluyum. Bir şeyleri gördüler yorumladılar ve kendi hayatlarından bir parça buldular belki de... Böyle devam etmesinden dolayı çok mutluyum. Onların bana kattığı çok şey var. Ben onları demekki mutlu edebilmişim, bir şeyler katmışım. Bu aynı düzeyde devam eder diye düşünüyorum. Çünkü onları kıracak, üzecek hatalar çok yapmamaya çalışıyorum. Kendim hata yapabilirim ama onları üzecek hatalar yapmamaya çalışıyorum. Bunlara dikkat ettiğim sürece de bu ilişkinin bozulacağını çok düşünmüyorum. Beni seven herkes benden bir parça yakaladıkları için sevmişlerdir. Allah herkesten razı olsun” dedi.

HAYRANLARIYLA GÖRÜŞME SİNYALİ VERDİ

Hayranlarıyla uzun zaman geçirmeyi ve onları dinlemeyi sevdiğini söyleyen Yağcı, All-Star’a gitmeden önce hayranlarıyla Twitter üzerinden ya da dışarıda bir görüşme yapabileceğinin sinyalini vererek, “Hayranlarımdan kaçmıyorum. Aksine gördüğümde ben daha çok uzun zaman geçiriyorum. Çünkü anlatacak konuşacak çok şey oluyor, onları dinlemek istiyorum. Yanıma gelen birini hiçbir zaman uzaklaştırmadım. Kendimi de hiçbir zaman o ortamdan çekmedim. Elimden geldiği kadar hepsiyle tek tek görüştüm. Kitabın imza gününde de çok yoğunluk vardı, orada da çok konuştuk. Yarışmadan önce de ya Twitter’dan ses odası üzerinden ya da dışarıda bir buluşma ayarlanabilir. Çünkü bu insanlar 7/24 çok fazla emek harcıyorlar. Bunun karşılığında da size ulaşabilmeleri, sizinle konuşabilmeleri çok değerli. Yarışmaya gitmeden önce böyle bir şey yapılabilir” şeklinde konuştu.

“SURVİVOR’DA AĞLADIM”

Güçlü duruşu ve sakinliğiyle sevilen yarışmacı Barış Murat Yağcı, Survivor’da kendisinin ağladığını itiraf etti. Kamera önünde değil, kendi içinde yaşayarak ağladığını söyledi. Yağcı, “Hayatın içinde yaşadığın şeyler kişiye tecrübe kazandırır. Tecrübelerden yola çıkarak da bazı şeyleri absorbe edebilirsin, alttan alabilirsin ya da alçakgönüllü olabilirsin. Ben ağladım buarada. Adada da çok ağladım. Bunu kamera önünde yapmadım. Kamera önünde yapmak başka bir şey, kendi içinde yaşamak başka bir şey. Yapanlara da saygım sonsuz.Ben biraz kendi içimde yaşamayı seviyorum. Çünkü insanlar kamera önünde olan birçok şeyi farklı bir yere çekebilirler. Göz önünde olan bireyler olarak farklı yere çekme olayı çok uzayabiliyor. O kapıyı direkt kapatmak adına ben hep kendi içimde yaşamayı tercih ettim. Böyle gördüm böyle öğrendim. Ağlayan sızlayan kişilerle alakalalı da eleştireceğim bir nokta yok. Ağlamak bence güzel ve özel bir duygu. İnsanların doğasında var. O zaman içinde bir duygu ya da kalbinin olduğunu da gösterir. Olaya hangi açıdan baktığınızla alakalı. Muhtemelen yine ağlarım çünkü kolay bir yarışma değil. Orada çektiğim özlem, açlık, stres, baskı, bulunduğun konumu sorgulama, insanların sana yaptıklarını düşünüp sinirlenmek, kafanı kendi içinde yaşamak ağlatacak noktaya geliyor. Çaresizlik ağlaması da mutluluk ağlaması da oluyor. Duygusal boşluğa düşüp bile ağlayabiliyorsun” dedi.

DÖVME TOTEMİ

Geçtiğimiz günlerde yaptırdığı sırt dövmesiyle büyük beğeni alan Yağcı, Survivor öncesi dövme yaptırma sebebinin totem olduğunu açıkladı. Yağcı, “Gitmeden önce dövme yaptırıyorum. Dövme bende şans getiriyor yani totem oluyor. Sevdiğim insanlarla zaman geçirdiğimde mutlu oluyorum. Şans geleceği varsa gelir. Anlık gelişen bir şey. Ama psikolojimi rahatlatıyor. Ne yaptığımı biliyorum. Odaklandım. O yüzden onlar bana iyi hissettiriyor. Adaya gittiğimde keşke şunu da yapsaydım dememek için buraya geldim. Şuan mutluyum huzurluyum. Bir sıkıntı yok ufak sakatlıklar dışında. Ama o da hoşuma gidiyor. İyi idman yaptığımı anlayabiliyorum. Çünkü sakatlık yoğun idmandan olur. Sakatlanmak bile hoşuma gidiyor” diye konuştu.