Sürprizler gecesi


Antalyaspor için belki de sezonun en kritik maçlarından birisi Ankaragücü’ne karşı sahnelendi. Sezonun sonları yaklaşılırken, alınacak bir galibiyetle kümede kalmayı garantileyebilecek Kırmızı-Beyazlılar, gelecek sezon için daha erken hamle şansını da eline geçirecekti.

Maç öncesinde kadrolar açıklandığında Haji Wright’ın kadroda olmaması, büyük bir sürpriz olarak değerlendirildi. Gerekçesini açıklayan isim de maç önünde Alfons Groenendijk oldu. Meğer eşi doğum yapacağı için kadroda değilmiş. Transfer sezonu yaklaşırken bireysel oyunu tercih eden Haji Wright’ın yokluğunu Bertuğ Yıldırım ile kapatmayı planlayan Nuri Şahin, mecburen verdiği bu karardan dolayı çok fazla da sıkıntı çekmedi. Genç golcü, asıl görevi olan fileleri havalandırma başarısını gösteremese de istekli ve hırslı oyunuyla üzerine düşeni büyük ölçüde başardı.

İlk yarıda Sow ve Fredy’nin karşılıklı kaçırdığı net pozisyonlar filelerle buluşmuş olsa belki de çok farklı bir senaryo da görebilirdik.

En azından 1 puanın hedeflendiği karşılaşmada oyun olarak Antalyaspor’un kötü bir performans ortaya koyduğunu söylemek mümkün değil. Özellikle ilk devrede başa baş bir mücadele ortaya koydu. Rakibe verdiği pozisyonlarda ise Helton Leite tam bir duvar ördü.

Nuri Şahin’in 60’ta yaptığı Fredy – Emrecan Uzunhan değişikliğiyle 1 puanı istediğini ilan ederken, Güray Vural’ın kaydettiği sürpriz gol, Antalyaspor için sezonu erken bitirebilecek bir fırsat yakalattı.  Bu golden sonra baskısını artıran Ankaragücü’ne karşı 6’ıncı savunma oyuncusunu sahaya süren Nuri Şahin’e ikinci sürprizi yapan isim ise Milson oldu.

90+3’te gelen gol sezonu erken kapatmak için ayağa kadar gelen fırsatı yerle bir etti.  

Erken bitebilecek bir sezonla Kırmızı-Beyazlılar gelecek sezon planlamasını daha da erkene çekebilecekti. Gelecek sezonun yapılanmasında önemli bir isim olması beklenen Mert Çetin’in sportif direktör olması konusunda sezon sonuna bırakılması beklenen karar için erken bir değerlendirme olabilir, transfer çalışmaları daha net başlayabilirdi.

Sezon henüz bitmedi, ancak Başakşehir mücadelesi yeni bir fırsat olabilir.