SÜRPRİZ YOK

Antalyaspor'da seçim zamanı geldi çattı. 9 Şubat'ta ertelenen genel kurul için ikinci tarih yarın... Önceki gün ortaya çıkan şaşırtıcı(!) bir sonuçla Mustafa Yılmaz'ın, Antalyaspor Kulübü Derneği ve Antalyaspor Vakfı'nın ardından Antalyaspor A.Ş.'nin de başkanı olacağı kamuoyunda paylaşıldı.

4 Şubat tarihinde gazetemizde buna değinmiş, Mustafa Yılmaz'ın başkanlık koltuğuna 9 Şubat'ta oturacağını ifade etmiştik. O tarihte seçimin gerçekleşmemesinin temel sebebi, şehirde bir farkındalık yaratmak olduğunu söyleyemeye artık gerek yok.

Mustafa Yılmaz, başkan olacağının sinyallerini de 3 Şubat'ta oynanan Beşiktaş ve 11 Şubat'ta yapılan Sivasspor mücadelesinin ardından vermişti. Antalyaspor A.Ş.'nin Başkanı Emin Hesapçıoğlu olmasına karşın bugüne kadar hiç rastlamadığımız şekilde her iki maçın ardından da açıklamalar Dernek ve Vakıf Başkanı'ndan gelmişti.

Mustafa Yılmaz, bu dönemde çok çalıştı. Takımın yanında oldu, iyi bir ekiple başarılı olabileceğini söylemek mümkün. Ancak şu konuda net bir uyarıda bulunmak isterim; özellikle çekirdek kadrosunu çok iyi seçmeli. Reklam peşinde olacak, kulübü zor durumda bırakacak isimleri çok iyi gözden geçirmelidir. Umarım Antalyaspor için hayırlı olur.

Maça gelecek olursak...

Antalyaspor haftalardır ortaya koyduğu savunma futbolundan farklı olarak maça başladı. İlk 13 dakikada rakibine 2 net pozisyon veren Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında da silkelenerek Orgill ve Amilton ile net pozisyonlara girmeyi başardı. Ersun Yanal'ın haftalardır dile getirdiği hücum konusundaki güzel görüntüleri de yavaş yavaş görmeye başlayacak gibiyiz. İlk yarıda en çok dikkat çeken an ise 32. dakikada Miranda'nın, Amilton'un bileğine tabanıyla yaptığı müdahale oldu. Bu pozisyona neden kırmızı kart verilmedi, VAR'dan neden uyarı gelmedi ya da geldiyse ne konuşuldu tahmin etmek mümkün değil. Bu pozisyona kırmızı kart çıkaramayan bir hakem ekibinin mesleğini sorgulaması gerekir.

Maçın genelinde Antalyaspor'un hücumu düşündüğünü, ancak pozisyonları değerlendirme konusunda beceriksiz olduğunu söyleyebiliriz, ancak ligin güçlü takımlarından Gaziantep FK deplasmanında alınan 1 puan da değerlidir.