SÜRPRİZ İSİMLERE HAZIR OLMALIYIZ!

Dün seçim ve aday adayları ile ilgili bir iki tıkırdatayım derken SEL FELAKETİ ile nevrim döndü. Daha ASRIN FELAKETİNİN külleri dururken “Buda nereden çıktı yahu” dedim.

Daha bir ay öncesine kadar Türkiye’de gündem çok farklı idi. Önce ENFLASYON, ardından da SEÇİM tartışmaları vardı. Hatta bir ara EYT bile ülkenin gündemini işgal etmişti.

Peşinden Kahramanmaraş merkezli çifte deprem ve ASRIN FELAKETİ. Tam YARALAR SARILIRKEN dün de Şanlıurfa ve Adıyaman’da SEL FELAKATİ gündemi alt üst etti.

İnsan bünyesinin kaldıramayacağı olaylar yaşanmaya devam ediyor. Bir ara  SpaceX’in sahibi Elon Musk’ı arayıp, uydudan Türkiye’nin üzerine KURŞUN DÖKTÜRMESİNİ isteyesim geldi.

“ALLAH DAHA BETERİNDEN KORUSUN” diye dua edeceğim amma bundan daha beteri sanırım KIYAMET olurdu diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ama SÜRPRİZ olursa da şaşırmam.

Madem işimiz SÜRPRİZE kaldı, konuyu milletvekili aday adaylarına getirelim. Bu noktada henüz GÜN GÖRMEMİŞ isimlerle tanışmaya hazır olmakta fayda var.

Örneğin İYİ Parti’de çok ama çok önemli bir isim sürprizi yaşanabilir. Nasıl mı? 2019 YEREL SEÇİMİNDE Antalya’da Süleymancılar cemaati ETKİLİ olmuştu. Aksini ispat eden varsa şapka çıkartırım.

Aynı senaryo bu kez de CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ için tekrarlanacak gibi görünüyor. İddialara göre İYİ Parti, Süleymancıların lideri ALİHAN KURİŞ’i Antalya’dan seçilebilir sıradan milletvekili adayı gösterecek.

Tabi bu MİLLET İTTİFAKI yani CHP listesinden olacak. CHP listesinden bir de CEMAAT/TARİKAT düşmanlığı ile bilinen TİP’liler aday gösterilecek.

İşte o zaman ortaya çıkacak tartışmayı seyreyle gözüm. SOSYALİSTLER CHP ile görüşecek Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verecek. Diğer taraftan ise İYİ Parti cemaatten aday çıkaracak!

İnanın Kuriş’in CHP listesinden İYİ Parti adına aday gösterilmesi halinde daha neler yaşanır, TİP’liler arıza çıkarır mı bilinmez. Ama böyle SÜRPRİZLERE hazır olmakta fayda var.

Tabi aday adaylığı başvuruları devam ederken İYİ Parti Antalya Milletvekili HASAN SUBAŞI liste dışı kalacağa benziyor. Nedeni ise Meral Akşener’in MASAYI terk etmesi sonrası SUBAŞI’NIN yaptığı açıklamalar.

Subaşı, “Ortadaki SORUNLAR AŞILAMAZ değildir. 6 MASANIN yoluna devam etmesi halkın büyük çoğunluğunun dileğidir. Kılıçdaroğlu’nun aday olması DOĞALDIR, HAKLI ve BİLİNEN bir gerçeklikti” açıklaması.

Bakalım zaman bu konuda ne gösterecek. Ancak İYİ Parti sanki tek başına iktidar olacakmış gibi Antalya’da hareketlilik fazla. İlk aday adayları MUSA ERTUGAN ve AYŞEN KURT.

Bu iki aday adayının yanında İYİ Parti’de bir SÜRPRİZ daha yaşanıyor. Partinin Antalya Kurucuları arasındaki RIDVAN YILDIZ bu kez CHP’den aday olma yolunda ilerliyor.

Millet İttifakı’nın CHP kanadında ise daha önce isimleri duyulan, konuşulan, köşede bekleyen çok sayıda aday adayı var.  İl Başkan Yardımcıları ORKUN MURAT MURATLI, ABDULLAH DURMAZ ile Manavgat İlçe Başkanı ALİYE COŞAR!

Bu 3 isim aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Mevcut milletvekilleri CAVİT ARI ve ÇETİN OSMAN BUDAK ise yeniden listeye girebilecek isimler olarak gösteriliyor.

Bunların dışında ATSO eski Başkanı DAVUT ÇETİN ve müzmin aday FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU ile SONGÜL BAŞKAYA ve EBRU KÜÇÜKAYDIN’da aday adayları arasında.

AK Parti’de ise bilinen 2 isim var. Birisi daha önce adaylık için görevinden istifa eden İBRAHİM ETHEM TAŞ. Diğeri ise Antalya'da uzun yıllar Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü yapan, İBRAHİM ACAR. ACAR’da aday adaylığı için Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü uzman kadrosundaki görevinden istifa etmiş durumda.

Ser verip sır vermeyen tek parti ise Cumhur İttifakı’ndaki MHP. İsmi ön plana çıkan mevcut milletvekili ABDURRAHMAN BAŞKAN’dan başka isim zikredilmiyor.

Aslında MHP’den yapılan başvuru sayısı hayli fazla. İçlerinde SÜRPRİZ isimlerde var. Amma velakin İYİ Parti’nin adayları önce SÜRPRİZ olacak sonra TARTIŞILACAK gibi.