SURİYE’YE İYİLİK TIRI

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Suriye’de yaşam savaşı veren insanlara yönelik düzenlendiği yardım kampanyasına destek veren Antalya İl Müftülüğü 8 bin bot ve çok sayıda montu zorlu kış şartlarıyla mücadele eden çocuklara göndermeye hazırlanıyor.

Fatma ARSLAN, İrem GÜNEYBAZ

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Suriye’de soğuk hava şartlarında yardıma ihtiyaç duyan insanlara yönelik 81 ilde düzenlendiği yardım kampanyalarına devam ediyor. Antalya İl Müftülüğü bu kampanya kapsamında Antalyalı yardımseverlerin desteğiyle bir hafta içerisinde 8 bin mont ve çok sayıda mont göndermek üzere hazırladı.

“SURİYE’DE ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN”

Diyanet İşleri Başkanlığınca Suriye’de iç savaş izlerinin etkisinin devam ettiği bölgelerde belirlenen ihtiyaç sahipleri Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde yardım tırlarıyla buluşturulacak. Antalya’da geçtiğimiz cuma başlatılan yardım kampanyasına ilişkin Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya Lider Medya’ya yaptığı açıklamada, projeyi tüm ilçe müftülüklerinde “Suriye’de çocuklar üşümesin” sloganıyla başlattıklarını dile getirdi. Yalçınkaya, kampanya duyurusu öncesi bölgede bulunan insanların ihtiyaçlarına yönelik bir araştırma yaptıklarını anlattı.

ÇOCUKLARA BOT VE MONT DESTEĞİ

81 ilde müftülüklerin çeşitli malzeme destekleri için kendi belirledikleri içeriklerle kampanya başlattığını aktaran Yalçınkaya, “Türkiye’nin dört bir yanında bu proje kapsamında şubelerimiz Suriye’ye tırlarla yiyecek, giyecek, kömür, soba gibi malzemeler gönderiyor. Antalya şubesi olarak bizler de ‘Çocuklar üşümesin ki, yüreğimiz üşümesin. Onlar ısınsın ki, yüreklerimiz ısınsın. Darlığı, sıkıntıları gitsin bizim de kalbimiz ferahlasın’ inancıyla kampanyamızı ayakkabı ihtiyacına yönelik başlattık.  Beklentimizin çok üzerinde bir ilgiyle vatandaşlarımızın desteğini aldık” dedi.

KAMPANYA 4 ŞUBAT’TA SONA ERECEK

Yardım kampanyasının 4 Şubat’ta kadar devam edeceğini hatırlatan Yalçınkaya, yardımseverlerin mont desteği için ve ilçe müftülüklerine başvurabileceğini vurguladı. Yalçınkaya mont bağışı için de kabul edilen miktarın 70 lira olduğunu aktararak, “Bu kampanyaya destek veren Antalyalı üstüne düşen görevi yapmış olacak. Gönülleri rahat olacak. Yardımlarımız en çok ihtiyaç bulunan bölgelere titizlikle ulaştırılacak” ifadelerini kullandı.

“İYİLİK HAREKETLERİNE KATILIN”

Yardım kampanyası sürecinde Türk milletinin ne kadar yardımsever olduğunu bir kez daha gördüklerini dile getiren Yalçınkaya, “İnsan iyilik yaptığında mutlu oluyor. İyilik hareketlerine katılmamız, insanları bu konuda teşvik etmemiz gerekiyor. Bunları çocuk yaştan anlatacağız ki çocuklarda öğrenecek böyle insanların var olduğunu görecek” şeklinde konuştu.