SURİYE VE UKRAYNA

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısından sonra ülkemiz de bir grup kişiler, “Ukraynalılar, Suriyeliler gibi savaştan kaçmadı. Mertçe vatanlarını savunuyorlar” türünden sosyal medyada paylaşımlar yaptılar, yapıyorlar.

***

Böyle düşünenlere kitabın ortasından sorayım; Arkadaş! Bırak el alemin mertliğini veya namertliğini de; 15 Temmuz gecesi sen neredeydin?

Senin ülken FETÖ’cü hainler tarafından işgal edilmeye kalkışıldığında neredeydin? Yaşlısıyla, genci ile yüz binlerce insanımız abdestini alıp tankların altına koşarken, sen;  bankamatik, benzinlik, market kuyruğunda değil miydin?

***

Ya da bu kuyruklara girecek kadar cesaret gösteremeyip, evinin; kapısını, penceresini, perdesini sıkı sıkıya kapatıp, ışıkları söndürüp, FETÖ’cü teröristlerin ülkemi işgal girişiminin başarılı olması için sinsi sinsi, içten içe dua etmedin mi?

Hatta o gece; sosyal medyadan “Ak koyunlar! Tayyip babanız sizi sokağa çağırıyor. Kendinize güveniniz varsa; hadi çıkın sokağa da asker sizi gebertsin”  diye paylaşımlar yapıyordun.

Telefon rehberinde kayıtlı olan herkese de; “Arkadaşlar! Kapınızı sakın askerden başkasına açmayın” diye mesajlar atıyordun.

***

Şimdi gelelim Ukraynalılar ve Suriyeliler meselesine… 

Evet Ukrayna halkının vatanını savunması takdire şayandır. Olması gerekende budur. Lakin bilmediğin iki şey var. Birincisi Ukrayna topraklarına ve halkına saldıran tek bir ülke var. Yani düşmanı belli. Halkının saf tutması gereken yerde elbette hükümet ve ordunun yanıdır.

***

İkincisi ise; Suriye halkına ve toprağına saldıran kim belli değil. PKK’nın, DAEŞ’in ve aklınıza gelebilecek bilumum terör örgütlerinin uzantıları Suriye halkını öldürüyor. Devleti yönetenler halkını öldürüyor. Devleti yönetenlere muhalif olanlarda halkı öldürüyor.

Kurgulanan tezgah gereği yahut ta iç karışıklık fırsatından istifade ederek Suriye’ye konuşlanan; ABD, Rusya gibi ülkeler de halkı öldürdü.

E! Bu durumda Suriyeli ne yapsın? Kimin tarafını tutsun? Kime karşı savaşsın?

***

SON SÖZ

Ukrayna'da ki savaş, Suriye'de ki gibi yıllarca sürüp kimin elinin kimin cebinde olduğu belli olmaz ise Ukraynalılar da, Suriyeliler gibi ülkelerini terk etmezler mi?

Sağlık ve huzurla kalmanız duası ile…