SÜRGÜN TİYATROSU

Antalya Büyükşehir Tiyatrosu’nda (AŞT) 2 yıl önce CHP’li Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek tarafından görevden alınan Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür, göreveni tekrar döndü. Böcek, 2019 yılında yaptığı basın toplantısında, sürgün edilerek, kömür ve baca denetimi yaptırıldığını söylediği ve Özgür’ün yerine sanat yönetmeni yaptığı Gökhan Avkıran ise görevinden alındı.

Antalya Şehir Tiyatroları’nda 2 yıl önce genel sanat yönetmenliği yapan Mehmet Özgür, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından görevden alınarak yerine Gökhan Avkıran’ı atamıştı. O dönemdeki 6 tiyatrocu da Antalya’nın farklı ilçelerine sürgün edilerek yerlerine yeni tiyatrocular getirilmişti. 

BÜYÜKŞEHİR’DE OPERASYON

CHP’li Muhittin Böcek’in Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi üzerine Mehmet Özgür ve ekibi, görevden alınmıştı. Özgür'ün yerine ise Gökhan Avkıran'ı atanmıştı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Şehir Tiyatrosu’nda geçtiğimiz günlerde yeni bir operasyon başlatılarak 2 yıl önce görevinden alınıp sürgün edilen Mehmet Özgür, CHP’li Başkan Böcek tarafından yeniden tiyatrolara geri döndürüldü ve tekrardan genel sanat yönetmeni oldu. Özgür’ün yerine genel sanat yönetmenliği görevine getirdiği Gökhan Avkıran ise Özgür’ün tekrar göreve getirilmesinden dolayı genel sanat yönetmenliği görevinden alınarak başka bir birime verildi.

TİYATRODA SÜRGÜN

Başkan Böcek, geçen dönemlerde tiyatrodan alınarak cenaze hizmetlerine verilen oyuncuları eski görev yerlerine döndürdüklerini söyleyip, Mehmet Özgür ve ekibinden olan 6 tiyatro oyuncusunu farklı ilçelere sürgün ettirmişti. Ancak yine Böcek tarafından, 6 tiyatro sanatçısı yeniden Antalya Şehir Tiyatroları’na getirtildi. Başkan Böcek’in, sürgün ettirdiği 6 tiyatro sanatçısını geri çağırması ve işe aldıklarını ise belediyenin farklı birimlerine kaydırması kafalarda soru işareti bıraktı.

BAŞKAN BÖCEK’E SİTEM

Antalya Şehir Tiyatroları’nda sürgün edilen 5 oyuncudan biri olan Seyfi Satmaz, ise Başkan Böcek’e sitemde bulundu. Satmaz, “Sürgünden döndürülen arkadaşlarım, ben ve 5 kişi farklı birimlere maalesef gönderildik. Bu sebepsiz görevlendirilmeleri ne ben, ne de çalışkan, işini başarıyla yapan arkadaşlarım hak etmediler" dedi.