Süper Lig’in 65’inci sezonu başlıyor

Süper Lig’de 65’inci sezon heyecanı bu hafta sonu başlıyor. Bugüne kadar 73 takımın mücadele ettiği Süper Lig’de en çok puan toplayan takımlar arasında Antalyaspor 12’nci, Alanyaspor ise 39’uncu sırada yeni sezona ‘merhaba’ diyecek.

Süper Lig’de 2022-2023 sezonunun açılmasına artık kısa bir süre kaldı. 65’inci sezon, yarın oynanacak İstanbulspor – Trabzonspor maçıyla birlikte başlayacak. Yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından yeniden başlayacak heyecan öncesinde Süper Lig’de Antalyaspor; Süper Lig tarihinde en çok puan toplayan takımlar arasından 12’inci sırada kendisine yer buldu. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Bursaspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü, Altay, Gaziantepspor, Eskişehirspor ve Samsunspor’un gerisinde bulunan Antalyaspor, 73 takımın mücadele ettiği Süper Lig’de 61 takımın ise üzerine yer aldı.

BİN 63 PUAN TOPLADI

26 sezon Süper Lig’de mücadele veren Antalyaspor, 896 kez sahaya çıkarken, 287 kez galibiyet sevinci yaşadı. 240 maçtan eşitlikle ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, 369 mücadelen ise puan çıkaramadı. Bin 70 gol atma başarısı gösteren Antalyasor, kalesinden ise bin 295 kez top çıkardı. Bin 63 puan toplayan Antalyaspor’un en yakın takipçisi ise bin 11 puan ile Kayserispor oldu.

ALANYA 10 TAKIMDAN BİRİSİ

Süper Lig’de 6 sezonu geride bırakan Alanyaspor, sıralamada üst sıralarda yer bulamasa da ortaya koyduğu istatistikle dikkat çekti. 6 sezonda 214 maça çıkan ve 305 puan toplayarak 39’uncu sırada kendisine yer bulan Turuncu-Yeşilliler, averajı artıda olan 10 takımdan birisi olarak dikkat çekti. Süper Lig’de Alanyaspor’un yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir, Eskişehirspor, Sivasspor, Hatayspor ve Sarıyer’in artı averajı bulunuyor.