SÜPER LİG'E ALANYA DAMGASI

Galatasaray'ı mağlup ederek lig liderliğini sürdüren Alanyaspor, başarısıyla parmak ısırtıyor. Geçtiğimiz sezon gibi 5. haftayı yine lider tamamlayan Turuncu-Yeşilliler, istatistiklerde de öne çıkmayı başardı

Galatasaray’ı deplasmanda 2-1’lik skorla mağlup ederek puanını 13'e yükselten Alanyaspor 5. haftayı da Süper Lig'in zirvesinde tamamladı. Akdeniz temsilcisi, ligde attığı 13 golle en çok gol atan takımı konumunda bulurken, yeni transferleri ise performanslarıyla göz doldurdu.

ÇOK ATTI AZ YEDİ

Teknik Direktör Çağdaş Atan yönetimde bu sezona başlayan Akdeniz temsilcisi, ligde attığı 13 golle en çok gol atan takımı konumunda bulurken, kalesinde gördüğü 2 golle Konyaspor ile birlikte ligin en az gol yiyen takımında birisi oldu.

GEÇEN SEZONU GEÇTİ

Geçen sezonun 5. haftasını da lider olarak tamamlayan Alanyaspor, bu sezon başarısını bir basamak ileri taşıdı. Geçtiğimiz sezonun ilk 5 haftasını 13 puan ve 7 averajla geçen Turuncu-Yeşilliler, bu sezon ise 13 puan ve 11 averaj toplayarak Süper Lig'deki en başarılı dönemini yaşıyor.

KRALLIKTA DAVIDSON ZİRVEDE

Şu ana kadar oynanan 5 maçta Sivasspor filelerini 1 kez, Hatayspor filelerini ise 3 kez havalandıran Brezilyalı forvet Davidson Galatasaray maçını da boş geçmeyerek gol sayısını 5'e yükseltti. Başarılı futbolcu, krallık yarışında da Falcao ve Remy'nin önünde zirvede bulunuyor.

CİMBOM'U İLK KEZ DEVİRDİ

Galatasaray karşısında 3 puanı kazanan Alanyaspor, Süper Lig tarihinde Galatasaray'ı deplasmanda ilk kez mağlup etti. Daha önce oynadığı 4 maçı da kaybeden Turuncu-Yeşilliler, böylece bir ilki daha başarmış oldu.

"Süper Lig'e renk katıyoruz"

Süper Lig'e renk kattıklarını söyleyen Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, yerli oyunculara daha çok şans vermeye çalıştıklarını söyledi. Bütçelerinin düşük olduğuna dikkat çeken Çavuşoğlu, "Süper Lig’de en az yabancı ile oynayan takımız. 10 tane yabancı futbolcumuz var. Bu sene hem bütçemizi hem de yabancı oyuncu sayımızı düşürdük. Oynadığımız büyük takımların 1-2 tane futbolcusunun değeri bizim bütçemiz. Transferde hata yapmamak için kendi başkanlığımda komitemizle birlikte çalışıyoruz. Süper Lig’e renk katmaya çalışıyoruz. İlçe takımı olarak kattığımızı da düşünüyoruz. Elimizden geldiği kadar bu şekilde devam etmeye çalışacağız" dedi.

 "Şampiyonluk yakışır"

Galatasaray'a karşı kazandıkları için mutlu olduğunu dile getiren Alanyaspor Teknik Direktörü Çağdaş Atan, hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Alanyaspor'un son 2-3 senede büyük aşama kaydettiğini ifade eden genç teknik adam, "Şampiyonluk büyük bir kelime. Şampiyonluğa oynamak büyük bir cümle. Bu kelime ve cümleyi ağzımıza almaktan asla korkmuyoruz. Son analiz toplantısında aynı kelimeleri kurduk. Bu maç bizim seviye maçıydı. Devamlılık önemli. Ben ve takımım şampiyonluğa ve zirveye oynamak istiyor. Önemli rakiplerimiz var. Yarışmacı ve zirvede olan takım olmak istiyoruz. Şampiyonluk kelimesi de Alanyaspor olarak yakıştığını söyleyebilirim" diye konuştu.

İHA