SÜPER KAHRAMAN

Hayatımızın meyvesi evlatlarımız Yüce Rabbimizin bize bir lütfudur. Neslimizin devamı için de bir zarurettir. Bu yavrularımız hem bizim için hem de aziz milletimiz için ümit kaynağımızdır.

***

Biz anne ve babalara düşen vazife; onlara dinimizin esaslarını, milletimizin güzel adet ve ananelerini en güzel bir şekilde öğretmektir. Vicdanlı ve merhametli çocuklar yetiştirmektir.

***

Çocukların hayalinde babalar dünyanın en güçlü süper kahramanı, anneler ise dünyanın en şefkatli ve merhametli en güzel annesidir. O masumların bu hayallerini güzelleştirmek de bozmak da ailenin elindedir.

***

Onlar sabah uyanırken eğer tespih şıkırtıları ve tekbir sesleri içinde uyanırlarsa bizim inancımıza ve kültürümüze göre bir nesil yetişmiş olur. Ama anne ve babalarını kumar ve alkol masasında görerek yetişirlerse başka olur.

***

Yarın benim çocuk şöyle, böyle diye dert yanıp sızlanmanın bir faydası olmaz. Zira hiçbir zaman keşkeler para etmez. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki çocuk anne ve babanın aynasıdır. Ön teker nereye giderse arka teker de oraya gider.

***

Meşhur şair ve filozoflardan Tevfik Fikret, Sultan Hamid Hazretlerini sürekli tenkit ediyor, ona akıl vermeye çalışıyordu. Sonra malum 1909’da onu tahttan indirdiler. O zamanki idare 9 sene içinde Osmanlı’yı sıfırladı.

***

Tevfik Fikret’in oğlu Haluk Avrupa’da ve Amerika’da tahsilini tamamlamıştı. Fakat babası oğlu ile ilgilenmediği için Avrupalılar onun tüm masraflarını karşılayıp çocuğu önce Hristiyan sonra papaz yapmışlardı.

***

Oğlu Türkiye’ye dönünce babasının da Hristiyan olması için telkinde bulunuyor. Buna üzülen baba ‘Oğlumun Hristiyan olduğuna üzülmüyorum fakat Allah 3 demesine üzülüyorum. Bu hali benim zoruma gidiyor’ diye dert yanmıştır.

***

Anne ve baba olarak önce çocuklarımızın önünde kendimiz İslamiyet’i yaşayacağız ki onlar da yaşasın. Çünkü onlar için en büyük rol model biziz. Konuşmak ve nasihatle değil, örnek olmakla başarılı olabiliriz.

***

Çocuklarımızın gözleri adeta bir fotoğraf makinesi, kulakları ve beyinleri de ses kayıt cihazı gibidir. Her konuştuğunuzu, her hareketinizi kaydetmektedirler. Sözlerimizden ziyade yaptıklarımıza bakmaktadırlar.

***

Kendimiz önlerinde dedikodu yapıp çocuklarımıza da başkalarının arkasından konuşmayın demek çok abes olmaz mı? Çalışanlarımızın sigortasını asgariden gösterirken Cuma namazında hocanın hutbede hak yemeyin cümlesini oğlumuza dinletsek ne olur?

***

Çocuklarımızın süper kahramanı kalabilmek için vicdanlı, ahlaklı ve dürüst bir iyi insan olmalıyız. Kendi insani eğitimini tamamlamadan çocuk yetiştirmek, terbiye vermek ne mümkün? İnşallah Yüce Rabbimiz çocukları ile cennete giren kullarından eylesin bizi (amin).