SÜMER EZGÜ’DEN LİDER’E ÖZEL RESİTAL

Türk halk Müziği’nin Sanatçısı Sümer Ezgü'nün hayatı, seslendirdiği şarkılar ile gündeme gelmeye devam ediyor. Antalya’da açtığı sanat akademisinde çalışmalarını sürdüren ünlü türkücü Sümer Ezgü, bugün Lider TV’de Meltem Oğuzlu’nun İlham Veren Konuşmalar programına konuk oldu.

Besteleriyle sevenlerinin kulaklarının pasını silen ünlü sanatçı Ezgü, Antalya'da kendi adıyla açtığı sanat akademisinde eğitimler vermeye ve yetenekleri gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Unutulmaz eserlere imza atan Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü, Lider TV’de yayınlanan Meltem Oğuzlu’nun İlham Veren Konuşmalar programına konuk oldu.

AZERBAYCAN’A TÜRKÜ

Salgın döneminde sosyal medyadan da konserler verdiğini belirten ünlü sanatçı Ezgü, Azerbaycanlı vatandaşlar için yeni bir türkü üzerinde çalıştığını ve bestelediği türkünün adının ‘Karabağ’ın Balaları’ olduğunu açıkladı. Ezgü, önümüzdeki günlerde yeni bestesinin klibinin yayınlanacağını belirtti.

DEĞERLERİN VURGUSU

Türk Kültürü’nün daima yaşaması için eğitimin önemine vurgu yapan Ezgü, “Bize ait değerlerin yaşaması gerekiyor. Eğer kendi müziğinizin yaşamasını istiyorsanız, müzik öğretmenleri yetiştireceksiniz. Onlarda okullarda çocuklara öğretecekler. Çocuklara yapılan yatırım, en değerli yatırım. Yani gelenekler küçüklükten itibaren öğrenilerek yaşanır. Günümüzde de internetin özelliklerini kullanarak kültürümüzü yaşatmanın yollarını aramalıyız. Cura, bizim ülkemizin müzik yaşamına katkı sunabilecek milli bir saz, Dilli Kaval’ da bizim melodilerimizi çalmaya uygun çünkü bu ülkenin enstrümanı. Bu iki enstrüman için Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Valiliği ile görüştüm. Çocuk eğitiminde önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.