Süleyman Okudan Manavgat için adaylığını açıkladı

Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Manavgat Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı başvurusu yaptığını açıkladı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi partilerde aday adaylık süreçleri başladı. 2003-2011 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof. Dr. Süleyman Okudan’da AK Parti’den Manavgat Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.


Okudan yaptığı açıklamada, “Bu önemli süreçte sizlere hitap etmek istiyorum. Ben, Manavgat Belediye Başkan Adayı olarak sizlerin hizmetine talibim. Ancak, sosyal medyada dolaşan birçok haberde gerçek dışı iddialar ve yanlış bilgilerle karşılaşıyorum. Üzülerek belirtmeliyim ki, bu haberleri yazan kişilerin gerçek gazetecilik anlayışından uzak olduklarını fark ettim.

Özellikle, yazım ve noktalama hatalarıyla dolu bu içeriklerin gerçek gazetecilik standartlarını yansıtmadığını görmekteyim. Topluma doğru ve tarafsız bilgi aktarımı yapmayan bu kişilerin, adaylığım hakkında yaydıkları yanlış bilgilerle ilgili endişelerini anlıyorum.


Ancak, sizlere şunu temin etmek isterim ki, bu tür iddialar beni yıldıramaz. Sizlerin desteği ve güveniyle, doğru bilgileri paylaşarak şeffaf bir seçim süreci geçireceğiz. Halkımızın doğru bilgiye ulaşma hakkını savunmaya devam edeceğim.Gerçek gazetecilik değerlerine saygı gösterilmesi ve toplumu doğru bilgilendirmenin önemine vurgu yapmak istiyorum. Sizlere olan sorumluluğumu bilerek, adil, dürüst ve şeffaf bir seçim kampanyası yürüteceğime olan inancınızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Hep birlikte, daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemek adına el birliğiyle çalışacağımıza inancım tamdır.Bu vesile ile, tekrardan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyorum. Atatürk’ün önderliğindeki Cumhuriyetimizin temellerini daha da güçlendirmek için, doğruluk ve dürüstlük ilkeleriyle yolumuza devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.


Prof. Dr. Süleyman Okudan’ın AK Parti’den Manavgat Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklaması ilçede büyük yankı uyandırdı. Okudan’a çok sayıda vatandaştan destek mesajları gelirken “Hocam yıllardır CHP’ye oy veren insanlar olarak, aday olmanız halinde bu seçimde oyumuzu AK Parti’ye vereceğiz. Sizin ne kadar Manavgat sevdalısı bir isim olduğunuzu yakından biliyoruz. Sizin için bu seçimde AK Parti’ye oy vermeye hazırız” mesajları atıldı.


Mesajları sosyal medya hesabından paylaşan Süleyman Okudan bir teşekkür mesajı yayımlayarak, “Sevgili takipçilerim sosyal medya hesaplarıma gelen bir çok mesaj oldu. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim çünkü o kadar güzel bir hareketiz ki her siyasi partiden bize gönlünü vermiş, bize inanmış o kadar çok hemşerim var ki bu süreçte sizlerin destek mesajları beni çok mutlu ediyor. İyi ki varsınız değerli dostlarım sizlerle “Manavgat Sevdalıları Hareketi” daha da güçlendi” ifadelerini kullandı.