Şubat ayı kira artış tavanı belli oldu
Şubat ayı için kira artış tavan oranı yüzde 56,35 olarak gerçekleşti.
Şubat ayı için kira artış tavan oranı yüzde 56,35 olarak gerçekleşti.
2025 yılı Ocak ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla
birlikte Şubat ayı kira artışlarındaki tavan oran belli oldu. Şubat ayı kira
artış tavanı yüzde 56,35 olarak gerçekleşti. TÜFE'deki değişim 2025 yılı Ocak
ayında bir önceki aya göre yüzde 5,03, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde
5,03, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42,12 ve on iki aylık ortalamalara
göre yüzde 56,35 olarak gerçekleşti.
İHA
Elektrik faturalarında yeni dönem 1 Şubat’ta resmen başladı. Yeni düzenlemeyle beraber belirlenen sınırı aşanlar daha yüksek fatura ödeyecek. Konuyla ilgili konuşan ve Antalya’da elektrik kullanımının fazla olduğunu ifade eden Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, “Antalya’ya elektrik desteği verilmeli” dedi.
Antalya hallerinde işlem gören domates miktar endeksi Ocak ayında yıllık yüzde 12,65, fiyat endeksi yüzde 50,60 arttı.
Antalya’da ulaşıma yeni yılın ilk zammı yapıldı. Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, tam bilet fiyatının 27 TL, öğrenci biletinin ise 12 TL olarak belirlendiğini duyurdu. Özellikle Batı ilçelerine yapılan yüksek fiyat artışları dikkat çekerken, servis ücretlerinin de bu trende dahil olması, Antalyalı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.
İlaç, gıda, kimya, boya ve kozmetik sektöründe kullanılan defne yaprağı, Antalya'nın Akseki ilçesindeki orman köylüsüne geçim kaynağı oldu. Bu yıl 300 ton hasadı yapılan defne yaprağı, Amerika ve Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.
Antalya’da ulaşıma yapılan son zamla ile tam bilet fiyatı 27 TL öğrenci bileti ise 12 TL olarak belirlendi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ilk evini alacak vatandaşlara kredi desteği sağlayacaklarını duyurması gayrimenkul sektöründe heyecanla karşılandı. Turizmin başkenti Antalya’da 2024 yılında yabancıların gitmeye başlamasıyla birlikte kira fiyatlarında bir miktar düşüş yaşandığını söyleyen Gayrimenkul Danışmanı Hüsamettin Koçak, “2025 yılı 2024’ten çok daha iyi bir yıl olacak” dedi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, 2024 yılında Antalya'nın tarım ticaretinde ciddi bir daralma yaşandığını söyledi. Özellikle domates, sebze ve meyve ticaretinde son yıllarda yaşanan düşüşe dikkat çeken Çandır, hal piyasalarının işleyişinin olumsuz etkilendiğini ifade etti.
Antalya'nın Aksu ilçesinde yaklaşık 4 bin dekar alanda üretilen çileğin kilogram fiyatı, 400 TL seviyelerindeyken 90 TL'ye kadar geriledi.
Antalya Ticaret Borsası (ATB), üyelerinin yurt içi ve yurt dışı ticaretini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
2024 yılı boyunca Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 20,6 artışla 1 milyon 478 bin 25 olarak gerçekleşti. Antalya, 77 bin 512 satış ile Türkiye genelinde en fazla konut satışı yapılan dördüncü il olurken, Burdur'da 3 bin 389, Isparta'da ise 7 bin 415 konut satıldı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz