SU FATURAMI ÖDEMEYECEĞİM!

Arkadaşlar malumunuz geçenlerde bay Kemal ‘’Zamlar geri alınıncaya kadar elektrik faturamı ödemeyeceğim’’ diyerek; halkı kışkırtmaya, isyana teşvik etmeye kalkıştı.

***

Bu konu ile alakalı olarak dün gözüme bir anket sonucu ilişti. Ankete göre; CHP seçmeninin bile büyük çoğunluğu Kılıçdaroğlu’nun bu kalkışmasını desteklemiyormuş. Zaten CHP seçmenin büyük çoğunluğu Kılıçdaroğlu’nu desteklemiyor, genel başkan olarak da görmek istemiyor.

***

Çevremdeki hangi CPH’li ile konuşsam Kılıçdaroğlu’nu sevmediğini, lider olarak görmediğini apaçık itiraf ediyor. Ee o halde niye CHP’ye oy veriyorsun diye sorduğumda da; ‘’Evet ben oyumu CHP’ye; yani partiye veriyorum. Kılıçdaroğlu’na değil.’’ Diyorlar.

***

Aklımın almadığı ise, Oyunu Kılıçdaroğlu’na değil de, CHP ye verdiğini söyleyenler, AK parti seçmenine; ’’koyun’’ diyor. Oysa; AK parti seçmeni oyunu partiye değil; Erdoğan’a verdiğini söylüyor. 

***

İşte tam da bu aşamada benim beynim resmen yanıyor. Nasıl olur da; Kılıçdaroğlu’nu lider olarak görmeyip, CHP’ye oy verenler, Erdoğan’ı lider olarak görüp; AK Parti’ye oy verenlere ‘’koyun’’ yaftası yapıştırarak, aklı sıra AK Parti seçmeni ile dalga geçiyor anlayabilmiş değilim.

***

Neyse dönelim fatura konusuna…

Bay Kemal’in; ‘’Elektrik faturalarımı ödemeyeceğim’’ kalkışmasının ardından; İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından İstanbul halkına ‘’ Sevgili halkımız; size daha iyi hizmet verebilmemiz için lütfen su faturalarınızı düzenli ödeyiniz’’ çağrısı yapıldı.

***

İlk başta bu ne lahana turşusu bu ne perhiz diyebilirsiniz. Ama olay öyle değil. Bir önce ki yazımda da belirttiğim gibi CHP şuan ‘’Bölük, pörçük’’ Kemal’ciler var. Ekrem’ciler var. Mansur’cular var. Bu çağrı ile de, İmamoğlu; Kılıçdaroğlu' na gol attı.

***

CHP seçmeni lidere değil, partiye oy verdiğinden var oğlu var. Ve CHP’nin oy oranı yüzde 23’lerde sabitlendiği için; genel başkanlık koltuğunu ele geçirme savaşı her zaman ki gibi yine var.

***

Bu yüzden de partide azıcık sivrilen; Cumhurbaşkanı olamayacağını bildiği için, hazır eline fırsat geçmişken, CHP Genel Başkanlığına göz dikiyor.

***

CHP seçmeni Kılıçdaroğlu’nun ağzına bakıp elektrik faturalarını ödemeseydi, bu seferde; CHP’li belediyelerin sınırları içerisinde yaşayan Cumhur İttifakı seçmeni de, kısasa kısas deyip su faturalarını ödemeyebilir, toplumun tamamı pimi çekilmiş bombaya dönerdi.

***

Yazımına her ne kadar ‘’su faturamı ödemeyeceğim’’ başlığı atsam da; tabi ki ödeyeceğim arkadaşlar.

***

Biliyorsunuz geçen hafta İmamoğlu suya yüzde 179’a varan oranda zam yapmak istedi ama belediye meclisi üyelerinin çoğunluğu Cumhur İttifakı’nda olduğu için, Cumhur İttifakı’nın oyları ile reddedildi.

***

Bu ret üzerine İmamoğlu ‘’Zam yapılmamakla; İstanbullular zarara uğratıldı. Bunun hesabını mahkemede soracağım’’ gibisinden saçma sapan açıklama yaptı.

HAYIR DEMEK SUÇMUŞ!

Meğerse zam yapmamak suçmuş! Zam yapılmayan halkta zarara uğratılmış! CHP’li yöneticilerin tamamı kendi seçmeni ile dalga geçiyor. Ne de olsa Yüzde 23 çantada keklik…

Sağlık ve huzurlu kalmanız duasıyla…