STRESE GEREK YOK

Son 10 maçta alınan 7 yenilgi, Antalyaspor'un Ersun Yanal dönemindeki kimyasına pek uygun değil. Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına kısa bir süre kala Antalyaspor'un üst üste aldığı bu kötü sonuçların bir kesim taraftarı endişeye soktuğunu görüyoruz.

Finale yükselmenin verdiği konsantrasyon eksikliği, cezalar, sakatlıklar, koronavirüs vakaları... Sebebi için ne derseniz deyin işi bu döneme getiren ekip de aynı. Hatayspor maçının ardından hissedilenleri bir hatırlayın. Evinde 6-0 kaybetmiş bir takım, "Bu kadrodan bir şey olmaz", "Bu takım küme düşer" gibi pek çok olumsuz yorumlar yapıldı. Hemen 3 gün sonrasında çıkılan Galatasaray deplasmanında mucize gibi görülen 1 puan haneye yazdırıldı ve o dönemde yakalanan çıkış; Türkiye Kupası finalini de getirdi.

Bugün baktığımızda da kötü bir gidişat var. Sezonun tamamlanması için Antalyaspor'un 2, rakiplerinin ise 3 maçı var. Şahsi görüşüm, Antalyaspor 2 maçını kaybetse bile tehlike yaşasa da alt ligi görmez. Düşme hattıyla olan 5 puanlık fark, altında 5 takımı birden tutuyor olması ve bu rakiplerin kalan haftalarda bir biriyle oynayacak olması en büyük avantaj.

Ancak Antalyaspor için daha önemli bir detay daha var; Kırmızı-Beyazlılar bu sezon ihtiyacı olduğu en kritik maçları hep kazandı. Yukarıda bahsettiğim Hatayspor mücadelesi, Alanyaspor'a ligde 4-0 kaybettikten sonra kupada büyük bir zafer elde etmesi, takımın tam konsantrasyonda neler yapabileceğinin en somut örneğidir. Dolayısıyla kazanmak şartsa, bu takım kazanır. Strese gerek yok.