STOPERLERİN 1 PUANI

Aytemiz Alanyaspor kendi evinde Göztepe ile 1-1 berabere kalarak haftayı yine kayıpla geçirdi. Bu maçla birlikte Alanyaspor’un galibiyet hasreti 4 maça çıktı. 

Babacar, Caulker ve Salih gibi üç önemli futbolcusundan yoksun olan Çağdaş Hoca, bu maçta Fatih, Ceyhun, Siopis, Kadzior ve Bareiro gibi isimleri tercih etti. Açıkçası kısıtlı bir kadrosu olan temsilcimizde Çağdaş Hoca başka nasıl bir kadro ile çıkacaktı. Hocayı eleştirmek gerçekten imkansız çünkü elindeki isimler bunlar. Efecan’ı niye oynatmadı diyebiliriz belki ama kaptan da robot değil illaki dinlenmesi gerekiyor.

 İlk yarıda tahmin ettiğimiz gibi Alanyaspor’un daha fazla topa sahip olduğu ve pozisyonlar bulmaya çalıştığı bir maç izledik. Bu oyunun neticesinde 22. dakikada Bareiro topu ağlara gönderdi ancak gol iptal oldu. İlk etapta golü veren hakem Numanoğlu daha sonra VAR incelemesi ile golü iptal etti. Bizim kameralardan gördüğümüz pozisyonda göğüs ve omuz olduğu yönünde hakem el kararı verdi. Gerçekten hakemin VAR’dan izleyerek böyle bir saçma karar vermesini kabullenmek istemiyorum. İFAB kuralları gereği vücuttan seken topa el veya kola çarparsa pozisyon devam ediyor diye biliyoruz. Eğer orada kola bir çarpma varsa bile bana göre gol geçerli olmalıydı. Bu tip pozisyonlarda defalarca devam kararı çıkmışken, kabak yine bizim başımıza patladı. 

Tek bir pozisyona takılı kalmamak elde değil ama kalmayalım dersek, Alanyaspor’un çok iyi bir maç çıkardığını söylemek gerek. Benim son zamanlarda izlediğim en etkili ve iyi Alanyaspor vardı.Orta saha da çok dirençliydik. Ataklarımız olgunlaşan ataklardı. Skora bakınca duran toptan gelen bir golle bir puan alınmış gibi dursa da Göztepe’nin adeta ezildiği bir 90 dakika izledik. Üstelik bu kez topla oynamaktan ziyade etkili de oynadık. Fatih şanssız ve biraz acemice topu kendi ağlarına yollamasa 3 puanı da alırdık. Bir stoperimizin kendi kalemize diğer stoperimizin rakip kaleye gol atması da ilginç oldu. İki stoperimiz maçın skorunu tayin etti. Genel olarak hem oyunu hem de bireysel performansları beğendim. Çağdaş Atan sadece maça daha erken müdahale edebilir ve elindeki tek koz olan Efecan’ı sahaya erken sürebilirdi. Efecan girince gayet etkili oldu. Standardı olmayan bir Alanyaspor, standardı olmayan hakemlerin de katkısı ile 2 puanı kaybetti. 

Hafta sonu kaybedilen 3 puan ve kötü oyun sonrası böyle bir iyi oyun görmek beni mutlu etti. Bir golcümüz olsa şu an çok farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. Ancak iyi oyun elbette skoru da getirecektir. Çağdaş Hoca ve ekibi bu oyundan vazgeçmemeli. Ligin ikinci devresinin ilk bölümü gibi değil sanki ilk devredeki Alanyaspor gibi oynadık. Her ne kadar skor kötü olsa da oyun bizi mutlu etti.  Beşincilik yarışındayız be bu 1 puan işimize yarayacaktır. Tzavellas’ıun golden sonra Çağdaş Atan’a sarılması da belki bir mesajdı ve Çağdaş Atan’ı istifaya davet edenlere bir göndermeydi. Sezon sonu nerede oluruz bilmiyorum ama önümüzdeki sezon çok daha iyi olacağımız kesin. Umarım Avrupa Kupalarına katılırız.