STOKÇULAR İŞBAŞINDA

Birçok sektörde ürünlerin ‘stok’ yapıldığı iddiaları gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz günlerde Lider Medya’nın gün yüzüne çıkardığı Kepez’deki boş arazide bulunan onlarca sıfır aracın bekletildiği görüntüler, bu sefer de Muratpaşa’dan geldi.

Zincir marketler de ise durum farklı değil. AESOB Başkanı Adlıhan Dere yılbaşı alışverişi yapacakların, ürünlerini stok yapıp zamlı fiyattan satışa sunan büyük zincir marketlerden değil, yerel esnaftan yapılması çağrısında bulundu.

Her geçen gün artan stok haberleri gündemde kalmaya devam ediyor. Önceki günlerde Lider Medya’nın gündeme getirdiği Kepez Devlet Hastanesi’nin karşısında bulunan arazideki ambalajı sökülmemiş sıfır araçların ‘stok’ olduğu iddiasının tartışmalara konu olması üzerine, araçlar çekicilerle apar topar geri toplanmıştı. Yine Lider Medya sayesinde gündemde bomba etkisi yaratacak onlarca sıfır aracın bekletildiği görüntüler, Muratpaşa Meydankavağı Mahallesi’nde bulunan boş alandan geldi.

MURATPAŞA’YA MI TAŞINDI?

Otomobil satışı yapan bayilerin, artan araba fiyatları karşısında, piyasada araç kalmadığını gerekçe sunarak sıfır araçları stok yapmaya başlaması gündemdeki yerini koruyor. Gündemden düşmeyen stokçuluğun denetimleri ve cezaları da bu kapsamda arttırıldı. Önceki günlerde Lider Medya aracılığıyla gündemde bomba etkisi yaratan olay akıllara ‘stokçuluk’ konusunu getirmişti. Kepez Devlet Hastanesi’nin karşısındaki boş arazide çoğu ambalajlı ve plakasız sıfır araçların park halinde bekletilmeleri tartışmaların odak noktası oldu. Konunun gündeme gelmesinin hemen ardından onlarca araç sabahın ilk ışıklarıyla çekilmişti. Stok tartışmaları yine de son bulmadı. Geçtiğimiz günlerde Kepez’de bulunan boş arazide bekleyen onlarca ambalajı dahi sökülmemiş araç görüntüsü, bu sefer de Muratpaşa Meydankavağı Mahallesi’nde bulundu. 

SERİ PLAKALAR AYNI

Lider Medya’nın Kepez Hastanesi’nin karşısındaki boş arazide bulduğu sıfır araçların seri plakalarının Muratpaşa Meydankavağı Mahallesi’ndeki boş alanda bulunan araçların seri plakalarıyla aynı olması dikkat çeken detaylar arasındaydı. Aynı plakanın serisinin, başka bir noktada olması ise araçların yerinin mi değiştirildiğini akıllara getirdi. Bölgede bulunan mahalle sakinleri ise açıklama yapmak istemedi.

YEREL ESNAF ÇAĞRISI

Öte yandan zincir marketler tarafından da ürünlerin stok yapıldığı iddiaları gündemdeyken Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere, 2022 yılına sayılı gün kala yılbaşı alışverişi yapacakların yerel esnafı desteklemesini istedi. Yerel esnafın desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Dere, “Pandemide zor günler yaşayan esnaf için yılbaşı alışverişini hala yapmadılarsa, yılbaşı hediyelerini esnaflardan yapmalarını diliyoruz. İnternetteki alışverişlerde birçok indirim yapılıyor ama o kampanyaların fiyatları çok yüksek. Bizim esnafımız internetin daha altında satıyor. Hem güvenilir hem de daha kaliteli ürünler satıyorlar. Bizlere güvenebilir, alışverişlerini bizden yapabilirler. İnternette dolandırıcılar arttı. İnternet dolandırıcılarına çok dikkat etmek lazım” ifadelerini kullandı.