Sporculardan çevreci hareket

2024 Dünya Takımlar Yürüyüşü Şampiyonası kapsamında Konyaaltı Plajı’nda çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Pazar günü Antalya’da gerçekleştirilecek olan Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası’nı hakkında bilgi veren Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, pazar günü gerçekleştirilecek olan şampiyonaya yaklaşık bin 600 katılımcının olduğunu belirtti. 2024 Dünya Takımlar Yürüyüşü Şampiyonası Antalya Basın Gezileri programı kapsamında; Konyaaltı Sahili’nde çöp toplama etkinliği düzenlendi.


Organizasyon kapsamında Antalya'da sahilde gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine Dünya Atletizm Birliği Başkanı Bob Ramsak da katıldı.  

 

Çintimar, özellikle gençlerin bu tür etkinliklere katılmasının önemine değinerek, sporcuların ve sporseverlerin çevre bilinci konusunda duyarlı olmalarının sağlanması gerektiğini belirtti. Bu tür etkinliklerin gelecek nesillere örnek olacağına dikkat çeken Çintimar, gençlerin çevre konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlayacağını ifade etti. Pazar günü Antalya’da gerçekleştirilecek olan Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonasını hakkında bilgi veren Fatih Çintimar, “Bu şampiyonamıza şu an yurt dışından bin 600'e yakın akrediteli insan katılıyor. 450 sporcu yarışacak. Buraya gelen insanların hepsinin bir farkındalık oluşturabilmek için çeşitli etkinliklerimiz var. Bu etkinliklerimizden birisi de bugün sahilde bir atık toplama programımız var. Bunu hem Antalya'dan sporcularımız, hem Dünya Şampiyonu sporcular, hem Dünya Atletik Federasyonu ekibiyle birlikte. Antalya'nın bir iki plajında bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.