SPOR YAPMAYAN ÖĞRENCİ KALMAYACAK

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik” (ASİST) Projesi kapsamında öğrencilere çeşitli spor branşlarında kullanılabilecek giysi ve spor malzemesi dağıttı.

FATMA ARSLAN/RABİA DEMİROK

Muratpaşa ilçesinde bulunan İnönü Ortaokulu’nu ziyaret eden Vali Yazıcı’ya Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan ve hayırsever Tolga Cömertoğlu eşlik etti.

Ziyarette öğrencilere, Antalya’da özellikle ilkokul ve ortaokullarda dezavantajlı bölge olarak adlandırılan mahallelerde, çocukların hayatlarını disipline etmek ve bir amaç edinmelerini sağlamak adına yürütülen ASİST projesi kapsamında hayırsever Tolga Cömertoğlu tarafından bağışlanan çeşitli spor branşına uygun spor kıyafetleri ve malzemeleri dağıtıldı. Ersin Yazıcı ve beraberindeki heyet ziyaretinde, İnönü Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan spor aktivitelerini izledi ve öğrencilerle sohbet etti.

“37 BİN ÇOCUĞUMUZ SPORA BAŞLADI”

Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı açıklamada,  ASİST Projesi kapsamındaki faaliyetlerin titizlikle sürdürüldüğünü anlattı. Yazıcı, “ASİST Projesi ile başta Kepez’deki birçok okulda olmak üzere il genelinde daha önce spor yapmayan yaklaşık 37 bin çocuğumuz spora başladı. İnönü Ortaokulunda görüldüğü gibi okullarımızda bulunan kullanılmayan alanları da değerlendirerek spor için uygun hale getirdik. Çocuklarımızı bize destek olan hayırseverlerimiz vasıtasıyla spor malzemeleri ile buluşturduk” dedi.

“GELECEK YIL GÜMBÜR GÜMBÜR DEVAM EDECEĞİZ”

ASİST Projesinin gelecek yıl da sürdürüleceğini ifade eden Yazıcı, “İnşallah gelecek yıl da yaklaşık 80 okulumuzda, 37 bin çocuğumuzla ASİST Projemizi sürdüreceğiz. Bu projeye Valiliğimiz önderliğinde tüm paydaşlarımızla beraber inandık ve hayata geçirdik. Gelecek yıl gümbür gümbür devam edeceğiz. Okullarda açıldığı günden itibaren çeşitli spor dallarında imkan sağlamaya aynı heyecan ve duygularla devam edeceğiz” diye konuştu.

“ASİST TÜM OKULLARDA YAYGINLAŞACAK”

Yazıcı, önceliğin alt gelir gruplarını kapsadığını hatırlatarak, “Projemizde önceliğimiz alt gelir grubunda ancak sonrasında tüm okullarımızda yaygınlaştıracağız. Diğer okullarımızda spor yapma olanakları daha yüksek bu nedenle öncelikle dezavantajlı bölgelerdeki belirlediğimiz çocuklarımızın yaklaşık 38’i Kepez’de bulunan 80 okulumuzda spor faaliyetlerini yaygınlaştıracağız. Sağlık problemi olmayan bütün çocuklarımızın spor yapmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.