Spor turizminde yeni soluk: Padel

Türkiye’de üçüncüsü yapılacak Uluslararası Padel Federasyonu Global Turnuvası’nın ev sahibi Antalya’ya olacak.

Antalya’da spor turizmine katkı sağlayacak bir adım atıldı. Aksu ilçesi Kundu turizm bölgesindeki bir otelde üç ayrı padel kortunun açılışı yapıldı. 1-5 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Padel Federasyonu Hakem Eğitimi Türkiye'de ilk kez Antalya’da bir otelde gerçekleşecek.  Uluslararası Padel Federasyonu FIP Promotion 2024 Turnuvası ise Türkiye'de 3’üncü, Antalya’da ise ilk kez 3-5 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.  

  

Türkiye'nin ilk Padel Hakem Eğitimi ve FIP Promotion 2024 Antalya hakkında önemli bilgiler paylaşılan  toplantıda Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Uluslarası Padel Federasyonu Türkiye Temsilcisi ve Türkiye Padel Yönetim Kurulu Üyesi Şöhret Pakiş, Uluslarası Padel Eski Başkan ve Genel Sekreteri Faal Uluslararası Padel Federasyonu Yönetim Kurulu Danışmanı Daniel Patti, Master Padel Antrenörü Fabian Gelibter yanı sıra Pelin Kilit Hüner ve Ali Uçaş katıldı.  

  

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, spora verilen kesintisiz hizmet karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirerek padelin Antalya’daki nitelikli turizme çok önemli bir katkı sağlayacağına söyledi. Gürhan, “Antalya büyük bir padel merkezi, hatta padel turizmi çekim noktası olabilir. Antalya bir padel destinasyonu olmak için bütün şartlara sahip” dedi.  

  

Basın toplantısının ardından modern ve profesyonel padel alanlarını ziyaret eden basın mensupları ve katılımcılar, padel sporunu deneyimleme şansını da yakaladı.