SPOR FAALİYETİNE SÖZEN’DEN ENGEL

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in 5 yıl boyunca yardımcılığını yapan ancak 2019’da görevini bırakan Aydın Öz, Başkan Sözen’e sitem dolu sözlerle bir mektup yazdı. Aydın Öz, oğlunun Başkan Sözen tarafından mağdur edildiğini iddia eti. Lider Gazete’ye konuşan Öz, oğlunun spor yapmasının engellendiğini belirtti.

Manavgat Belediyesi’nde 5 yıl boyunca Başkan Şükrü Sözen’in yardımcılığını yapan ve 2019 yılında görevden ayrılan Aydın Öz, tenise ve spora başlamak amacıyla Manavgat Tenis İhtisas Kulübü’ne (MATİK) 17 Ekim tarihinde üye olan oğlunun Başkan Sözen tarafından üyeliğinin iptal ettirildiğini öne sürdü. Öz, oğlu Mehmet Öz’ün 17 Ekim’de MATİK yıllık üyelik bedelini ödediğini ancak ertesi gün üyeliğinin Başkan Sözen tarafından iptal ettirildiğini iddia etti. Aydın Öz, yaşadıkları bu olayı, sitem dolu sözlerle Başkan Sözen’e yazdığı mektupta anlattı.

“GERÇEK SÖZEN’İ TANIDIM”

Aydın Öz’ün yazdığı mektup şu şekilde: “Seninle olan siyasi birlikteliğimizi 2019 Nisan ayında sonlandırdık. Bu süreçte mümkün olduğunca huzurlu ve sakin bir hayat yaşamaya, hiçbir siyasi polemiğe girmemeye özen gösterdim. Yaşamımı buna göre şekillendirdim. Birlikte çalıştığımız 5 yıl boyunca gerçek Şükrü Sözen’i fazlasıyla tanıma fırsatı bulduğum için görev süremin bitiminden itibaren seninle yan yana gelmedim. Kulağıma zaman zaman bir şeyler gelmesine rağmen cevap bile vermeye gerek duymadım, gülüp geçtim” dedi

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Oğlunun spor yapmasına engel olunduğunu belirten Öz, “İnsanın evladı, sözün bittiği yerdir. Oğlum Mehmet, tekrar tenise ve spora başlamak amacıyla çocukluğundan beri spor yaptığı MATİK’e 17 Ekim akşamı giderek kaydını yaptırdı ve yıllık üyelik bedelini ödedi.  Sonrasında aynı gün MATİK Whatsapp üye grubuna dahil edildi.  Ancak ertesi gün oğlumu arayan görevli üyeliğinin iptal edildiği söylemiş. Bunun üzerine ben, kulüp başkanı olan Hasan Özden’i aradım.  Bana telefonda, ‘Duyunca çok üzüldüm. Ama maalesef Şükrü Başkanın böyle bir tasarrufu varmış. Biliyorsun ben formaliteden başkanım, kulübü hala Ayşe Çetin Önal yönetiyor. Onunla da defalarca görüştüm. Ama Şükrü Başkanı bir türlü aşamıyoruz’ dedi. Kardeşin Fatih Sözen ile buluştum ve konunun aydınlatılmasını istediğimi söyledim. Ertesi gün kendisi ile tekrar görüştüğümüzde; maalesef bu basitliği yaptığını, bu kadar küçülebildiğini anladım” diye konuştu.

“BİRÇOK İNSANI ÜZDÜN, KIRDIN”

Öz, mektubunda Manavgat halkının Başkan Sözen’i kişisel duygularıyla hareket etmesi için değil, hizmet üretmesi için seçtiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti: “Ben seninle veya sen benimle şu ya da bu sebeple görüşmüyor, konuşmuyor olabiliriz. Ancak belediye başkanı olman sana beni evladım üzerinden terbiye etme hakkı vermez. O büyük kibrinle Manavgat’ta birçok aydın, güzel insanı kırdın, üzdün, küstürdün. Manavgat halkı seni kişisel intikam duygularıyla hareket etmen için değil hizmet üretmen için seçti.

ÖZGÜRLÜĞE BİAT ENGELİ

Makamların gelip geçici olduğunu belirten Öz, “Yaşın ve tecrüben itibarıyla bu makamların gelip geçici olduğunu bilmen gerekirdi. Önemli olan görev süren dolunca rahmetli baban gibi alçak gönüllü, mütevazı ve en önemlisi dürüst bir insan olarak anılmak ve babanın sana bıraktığı manevi mirası çocuklarına bırakabilmek olmalıydı. Allah bahtlarını açık etsin, evladım gibi sevdiğim çocuklarına aynı şey yapılsaydı tepkin ne olurdu? ‘Özgürce Yaşa Manavgat’ sadece slogan olarak mı kaldı? Sadece sana biat edenler, senin yakınların mı Manavgat’ta spor yapacak, özgürce yaşayacak? Bu mektubu sana yazarken senden bir talebim ya da beklentim yok. Ama senin kendiliğinden anlayamadığını gördüğüm için, yaptığının bir belediye başkanına yakışmadığını bilmeni istedim” şeklinde ifade etti.

Öte yandan konuyla ilgili Lider Gazete’ye konuşan Öz,  mektubunda çoğu şeyi yazmadığını ve oğlunun hala spora gidemediğini öne sürdü.