SPOR ENGEL TANIMIYOR

Cumhurbaşkanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortak projesi "GSB İle Spor Aşkı Engel Tanımaz" çerçevesinde 81 ile özel bireylerin kullanımına sunulmak üzere gönderilen spor malzemeleri Antalya’ya ulaştı. Projeye yönelik düzenlenen törende malzemeler 13 özel eğitim okuluna dağıtıldı.

Rabia DEMİROK/Özge TOPTAŞ

Antalya Spor Salonunda düzenlenen “Spor Aşkı Engel Tanımaz Spor Malzemesi Dağıtım Töreni”ne, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Gençlik ve Spor il Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, özel çocuklar katıldı. Özel çocuklara yönelik gösterilerle başlayan törende, Vali Yazıcı ve berberindeki heyet Antalya’daki 13 özel eğitim okulunda eğitim gören özel çocuklara spor malzemesi dağıttı.

“SEVGİYLE ENGELSİZ YARINLARA KUCAK AÇACAĞIZ”

Vali Yazıcı burada yaptığı konuşmada, projenin çocukları sporla buluşturması açısından son derece önemli ve anlamlı olduğunu söyledi. Yazıcı, “Bugün çok önemli, bir o kadarda anlamlı bir proje için bir aradayız. ‘GSB İle Spor Aşkı Engel Tanımaz’ Projesi kapsamında özel çocuklarımıza spor malzemelerini dağıtacağız. Futboldan basketbola, voleyboldan masa tenisine kadar bu çok yönlü spor malzemeleri ile yaşama sevinciyle hayata tutulan özel çocuklarımız dilediklerince spor yapacak ve sevgiyle engelsiz yarınlara hep birlikte kucak açacağız” diye konuştu.

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Sporun çocukların yaşamlarına renk katacağını aktaran Yazıcı, “Bugün burada siz özel çocuklarımıza bu güzel spor malzemelerini dağıtarak sizlerle onları buluşturarak yaşamınıza renk katmak güzellikler eklemek, en mutlu anları yakalamanıza sebep olmak istiyoruz. Sizin yaşlarınızdayken bizim de en mutlu olduğumuz kendimizi en iyi hissettiğimiz anlar spor yaptığımız anlardı. Spor yapmak çok güzel bir duygu. Bu duygu ile tüm çocuklarımızın tanışmasını ve tatmasını istiyoruz. Anne ve babalarımız bu çocuklarımızın her şartta spor yapmaları için teşvik etsin. Çünkü çocuklarımız spor ile yakalayacakları başarılarla hayata daha iyi tutunacaklar. Bizler de devlet olarak bu güzellikleri, bu özel çocuklarımıza yaşatmak için her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

“HAYATA DAHA KUVVETLİ TUTUNMALARINI SAĞLAYALIM”

Yazıcı, devlet olarak tüm kurum ve kuruluşlarıyla gençlerin yanında olduklarını vurgulayarak şunları kaydetti:

 “Kıymetli velilerimiz, bu özel çocuklarımızı hep birlikte sporla tanıştıralım. Spor yaparak hayata daha kuvvetli tutunmalarını sağlayalım. Sporun yaşatacağı güzellikleri ailecek hep birlikte yaşayalım. Ben tüm çocuklarımızın buradan başlayan spor ateşiyle birçok güzelliğe ve başarıya imza atacaklarına yürekten inanıyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla geleceğimizin teminatı gençlerimizin yanındayız.”