SPOR ENGEL TANIMIYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen Spora Gönül Ver Projesi tamamlandı. Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Oğuz Özdemir, “Başarılı bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Antalya Valiliği, Akdeniz Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi ve Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği iş birliğindeki "Spora Gönül Ver" projesinin kapanış töreni, Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Muratpaşa Belediyesi Spor İşleri Müdürü Ramazan Özen, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Oğuz Özdemir, Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fevzi Ünver, projenin paydaş kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

SPORA KAZANDIRILDILAR

Program proje koordinatörü Hüseyin Demir’in proje süresince yapılan faaliyetler ve sonucunda elde edilen kazanımları anlatan sunumuyla başladı. Sunumun ardından Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan burada yaptığı konuşmada, engelli sporlarına ve çoklu branşlara verdikleri desteklerin artarak devam edeceğini belirterek, Antalya’da spor faaliyetlerine yönelik projelerin sürekli hale gelmesi gerektiğini vurguladı.

Proje sahibi ve yürütücüsü Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Fevzi Ünver ise, proje sayesinde birçok genç gönüllüye ulaşıldığını dile getirdi. Ünver proje kapsamında görme engelli bireylerin spor kulüpleriyle tanışarak engelli sporuna kazandırıldığını, genç beyinlerle iş birliği yapılması halinde benzer daha birçok başarıya imza atılabileceğine dikkati çekti. Projenin paydaş kuruluşlarından Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Oğuz Özdemir ise, “Kurulduğu günden itibaren görme engelli bireylerin eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda gelişmesine öncü olan derneğimiz, ‘Spora Gönül Ver’ projesinde, görme engelli hedef grubunun sağlanmasında etkin rol oynamıştır. Bu proje süresince görme engelli gençlerimiz engelsiz hedef gruplarıyla kurdukları gönüllülük bağı ile sosyalleşme fırsatı bulmuşlardır. Başarılı bir projeyi tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje paydaşlarına plaket,  gönüllü ve görme engelli hedef gruplarına proje katılım belgeleri takdim edilerek program sona erdi.