SÖZÜNÜN ERİ DEĞİLSİN BAY KEMAL!

Arkadaşlar sizler Bay Kemal’i ne zaman tanıdınız bilmiyorum. Ben tarihini tam hatırlamamakla birlikte bundan 15 yıl kadar önce basında yer alan rafta dizili ve sağ omuzunun hemen üstünde yer alan ‘’Sarıgül dosyası’’ yazan bir klasörün önünde verdiği pozla tanıdım. O zamanlar daha CHP Genel Başkanı değildi.

***

O tarihlerde Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı idi. Basında adından çok söz ettiriyordu. Kendisini neredeyse tüm Türkiye tanımıştı. Hatta; CHP Genel Başkanlığına aday olup, kazanamamıştı.

***

Biraz sivrildiği için; bir CHP klasiği olarak (Hatırladığım kadarı ile) yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile partiden ihraç edildi. Sarıgül’ün partiden ihraç edilmesine sebep olan; o dosyayı da Bay Kemal hazırlamıştı.

***

Daha sonra Baykal’ın kaset skandalı patlak verip CHP Genel Başkanlığından istifa edince;  gazeteciler Bay Kemal’e ‘’CHP Genel Başkanlığına aday mısınız?’’ diye sordular. Ve Bay Kemal ‘’Hayır, kesinlikle aday değilim ‘’ dedi.

***

Dedi, demesine de; Benim hatırladığım ilk yalanını söyleyerek, ertesi gün CHP Genel Başkanlığına aday oldu ve  2010 yılında  seçimi kazanıp; genel başkanlık koltuğuna oturdu. 11 yıldır da girdiği her seçimi kaybederek, O koltuğu işgal ediyor.

***

Genel başkan olduktan sonra da partiden ihraç ettirdiği Sarıgül’ü tekrar partiye alarak İBB ye aday olarak gösterdi. E hani Sarıgül yolsuzluk yapmıştı. Madem yolsuzluk yaptı niye aday gösterdin? Ya da yapmadıysa; niye partiden attırdın?

***

Yine bizim Bay Kemal,2009 yılında İBB adayı iken; ‘’Çalışmayan her ev hanımına 600 T.L maaş bağlayacağım’’ demişti. Aradan geçen 12 yıllık enflasyon farkını geçtim. Şu an partisinin kazandığı belediyelerde çalışmayan ev hanımlarına neden 600 T.L maaş vermiyor?

***

Bir de seçim öncesi kazandıkları belediyelerden hiçbir işçi çıkarılmayacağına dair ‘’Namus sözü’’ vermişti. Nerede kaldı o söz? İşçileri çıkardığı gibi birde ‘’Bankamatik memuru’’ olarak yaftalamadılar mı?

***

Yaftaladıkları emekçilerin yerine terör örgütü mensuplarını almadılar mı? Sonrada çıkıp pişkin pişkin; ‘’Efendim, madem bunlar terörist, biz işe aldık; siz çıkarın’’ demediler mi? PKK’lı terörist ile resmi ortaya çıkan HDP’li vekili savunup, yine Erdoğan’ı suçlamadılar mı?

***

Arkadaşlar Bay Kemal’in yalanlarını ve terör destekçiliğini yazmaya kalksak bu köşe yetmez. Kalınca bir kitap olur. Onun için şu anda halkın yararına verdiği sözlerin hiçbirisinin benim için hükmü yoktur.

***

Hem Cumhurbaşkanlığına aday olmaya bile cesaret edemeyen bu zevat; hangi yetki ile vaatlerde bulunuyor?

***

SON SÖZ

Ancak, mevcut CHP’li belediyelerin icraatlarına bakarsak; Başta FETÖ ve PKK olmak üzere tüm teröristlere af yasası çıkaracakları, af yasası çıkarmakla yetinmeyip; devleti teröristlere teslim edecekleri aşikardır.