'SÖZEN' BİTTİĞİ YER

Her defasında, “hizmet yarışında, partinin ve ideolojinin önemi yoktur” narasını atan CHP’nin Manavgat Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Şükrü Sözen, zorlu kış şartları nedeniyle yolları kapanan vatandaşların talebi üzerine bölgeye çıkarma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etmesi gerekirken, gerçekleri saptırıp algı peşine düştü.

Faruk ÇELİK, Ahmet ARĞILLI

Tütüncü’nün örnek belediyecilik anlayışını hazmedemeyen Başkan Sözen, hızını alamayarak bir de basın bülteni servis etti. Sevinç Mahallesi Muhtarlığı önünde ekiplerle fotoğraf çektiği görülen, daha sonra ise “geri vites” yaparak Kepez’den hiçbir iş makinesinin gelmediğini savunan Muhtar Seyfettin Eski’nin paylaşımını da bültene ekleyen CHP’li Sözen, baltayı yine taşa vurdu.

Zorlu kış şartlarında, iktidar oldukları bölgelere hizmeti sadece kendilerinin ulaştırabileceği anlayışını benimseyen Başkan Sözen ve CHP Kepez’in “Kurnaz” İlçe Başkanı, birlik ve beraberlik ruhuyla aşılabilecek bu örnek hareketi yaralayarak, kelimenin tam anlamıyla ‘iyilikten maraz doğar’ dedirtti.

TÜTÜNCÜ ‘YARDIM EDİYORUZ’ DEMİŞTİ

Manavgat ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışının ardından yolları kapanan vatandaşlar ve bölgede yaşayan kanaat önderleri, Kepez Belediyesi’nden yardım istedi. Tütüncü’nün talimatıyla bölgeye çıkarma yapan ekipler, hızlı bir şekilde müdahale ettiği bölgede çalışmaları tamamladı. Başkan Tütüncü, Kepez ve diğer ilçelere ilişkin çalışmaları da paylaştığı hesabından Sevinç Mahallesi’ndeki ekiplerin ve kar küreme araçlarının çalışmalarını “Hemşerilerimize yardıma geldik” notuyla yayınladı. Hemen ardından, Sevinç Mahallesi Muhtarı Seyfettin Eski, anlamsız bir paylaşım yaparak, Kepez Belediyesi’nin çalışmalarını yalanladı. Sevinç Mahallesi Muhtarlığı önünde ekiplerle fotoğraf çektiği görülen, daha sonra ise “geri vites” yaparak Kepez’den hiçbir iş makinesinin gelmediğini savunan Muhtar Seyfettin Eski, gürültünün fitilini ateşleyen isimlerin başında yer aldı.

MUHTAR SEYFETTİN’DEN “U DÖNÜŞÜ”

Muhtar Eski, sosyal medya hesabı üzerinden, “Benim mahalleme hiçbir Kepez Belediyesi iş makinesi girmedi. Manavgat İbradı yolundan sadece bir iş makinesi geçti. Mahallemize Kepez Belediyesi’nden bir araçla 3 arkadaş geldi. Geldiklerinde Manavgat Belediyesi ekipleri tuzlama çalışmalarını yapıyordu. Kepez Belediyesinin araçları benim mahalleme kesinlikle girmemiştir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SÖZEN’DEN TALİHSİZ AÇIKLAMA

Yaşanan bu gelişmeler ışığında Manavgat Belediyesi Başkanı Şükrü Sözen, sahneye çıktı. konuya tutarsız ve yapılan yardımı kötüler niyette bir açıklama yapan Sözen, Kepez Belediyesi ve Hakan Tütüncü’ye yönelik çirkin ithamlarda bulunarak, “Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün Sevinç Mahalle’sinde kar sebebiyle kapanan yolları açtıklarını belirten sosyal medya paylaşımı gerçekleri yansıtmamakla birlikte talihsiz bir açıklamadır. Manavgat Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 3 gündür Sevinç Mahalle’mizin bütün mevkilerinde gece ve gündüz olmak suretiyle çalışarak yol açma ve tuzlama işlemlerini titizlikle gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

“BİRLİK VE BERABERLİK” RUHUNA YARA

Sözen sözlerine şöyle devam etti:

“Tütüncü’nün bu paylaşımıyla, Manavgat Belediyemizin çalışmalarını yok sayması, üzüntü vericidir. Yapmadığı bir işi yapmış gibi göstermek emeğe nezaketsizliktir.Tütüncü’nün kurumlar arası iletişim kurallarını da hiçe sayarak, bizi aramadan, gerçek ihtiyaçları bilmeden ve sorgusuz sualsizce bölgemizde çalışma gerçekleştiriyor gibi yapması Manavgat Belediyemizin emeğine yapılmış bir haksızlıktır. Kurumların çalışmalarını gerçekleştirirken birbirlerini yok saymaları kabul edilemez. Tütüncü’nün yapmaya çalıştığı hizmetlerini, bürokratik kurallar çerçevesinde gerçekleştirmesi doğru olandır”

CHP’Lİ KURNAZ DA OYUNA GELDİ

CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ise sosyal medya hesapları üzerinden gündem olan konuya ilişkin tarafların yaptığı paylaşımları yayınladı. Kurnaz, Sözen’in açıklamasını eklediği notunda, Kepez Belediyesi’ni yardım çalışmalarını görmezden gelerek, yalan söylenildiği ithamında bulundu.