SÖZDE DEĞİL ÖZDE

Deha ...

Lider...

Komutan...

Başbuğ...

Her sıfat, her övgü her güzelleme ne de yakışıyor Başbuğ Atatürk'e…

Öyle değil mi?

Aslında kısacık olarak nitelenebilecek ama yaşanılanlarıyla o kadar da kısa olmadığı anlaşılan 57 yıllık yaşam hikayesiyle sadece Türk Milletinin değil tüm dünyanın dikkatini çeken birisi o.

85 yıl önce aramızdan ayrılan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk dün sadece ülkemizde değil tüm dünyada bir kez daha saygı ile anıldı.

Ruhu şad mekanı cennet olsun.

Minnetimiz de özlemimiz de çok büyük ve her geçen gün fazlasıyla da artmaya devam ediyor. Dünyanın içinde bulunduğu ortamı gördükçe bize bıraktıklarının ne kadar anlamlı olduğunu çok daha iyi anlıyoruz.

İlke ve inkılapları, gösterdiği yol ve hedefleri hepimiz için birer ışık ve rehber olmaya da devam edecek.

Yüz yılını geride bıraktığımız Cumhuriyetimizin daha nice yıllar devam etmesi için de hepimiz birlik ve beraberliğimizden asla taviz vermemeliyiz.

Onun için de Atatürk'ü sözde değil özde anlayabilmek çok daha önemli.

Günümüzde onun maskesinin arkasına saklanarak her türlü fırıldaklığı çevirenlere hep birlikte şahit oluyoruz. İşte o yüzden lafla veyahut da sosyal medyada üç beş fotoğraf paylaşmakla Atatürk'çü olunmuyor.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünden hareketle belirlediği muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek için lafa değil icraata bakmak lazım.