SÖZDE DEĞİL ÖZDE…

Gururla, coşkuyla ve ilk günkü gibi heyecanla kutluyoruz Cumhuriyet Bayramımızı.

***

Artık tam bir asra girmeye günler saydığımız, bize bırakanlara şükran, minnet ve rahmet okuduğumuz Cumhuriyetimiz inşallah daha nice asırlar görecek ve Osmanlı İmparatorluğu’nun cihan hakimiyeti gibi dünyaya hâkim olacak.

***

Sadece hâkim olarak kalmayacak aynı zamanda hükmedecek! Emperyalistlerin ve onların maşalarının hükmetmeye çalıştığı gibi sömürü düzeni ile değil Türkün ihtişamlı kudreti ile gittiği yere adalet, huzur ve güven götürecek.

***

Mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu ve her daim yardımcısı olmaya devam edecek. Biz Türk Milleti olarak buna yürekten inanıyor bu uğurda yola çıkan ve azimli bir şekilde çalışanlara da destek olmaya devam edeceğiz elbette.

***

Kurucu irademizin başı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının canları pahasına koruduğu ve bizlere yurt yaptıkları bu cennet vatanda tek düsturumuz da “söz konusu vatansa gerisi teferruattır”

***

Birileri gibi şekilci olmadan, sözde değil özde yaşayarak bizlere hedef gösterilen muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkacağız. İnsanımıza güvenerek, kurucu iradenin birleştirici ve kardeşlik ruhuna sahip çıkarak ayrılmadan, ayrıştırmadan yapacağız bunları da.

***

Tıpkı Çanakkale’de bu toprakları emperyalistlerden koruyabilmek için savaşan ve şehit olan yan yana yatan onbeşlilerin Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni ayrımı yapmadıkları gibi.

***

Pek tabiî ki kardeşliğimize nifak tohumu ekmeye çalışanlar, kutsal değerlerimize dil uzatanlar, milli ve manevi değerlerimiz üzerinden sinir uçlarımıza dokunmaya çalışanlar olacaktır.

***

Hatta daha da ileri gidip bizden gözüken ama bizden olmayıp ta hainlerle kol kola aleyhimize çalışanlar da olacak. Ağızlarına çaldıkları bir parmak bal ile avunarak hayal aleminde yüzüp ülkemiz üzerinde oyun peşinde koşanları dost sananlar olacak.

***

Tüm bunlara karşı uyanık olmak zorundayız. Çünkü bizi bekleyenler var. Türk Milleti olarak biz eğer beklenensek ki öyleyiz o halde bizi biz yapan Cumhuriyete de sonsuza kadar sahip çıkmak boynumuzun borcudur.

YAŞASIN CUMHURİYET

Onu ve değerlerini de sahiplenmek sözde değil özde olmalı. O yüzden hep birlikte gür bir şekilde haykırmaya devam edeceğiz. “Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Var olsun Türk Milleti”!