SÖZDE!

Malum günlerdir Kılıçdaroğlu’nun ‘’Sözde Cumhurbaşkanı’’ söylemini konuşuyoruz.

TDK’ya göre ‘Sözde’’nin anlamı; ‘’Gerçekte öyle olmayıp öyle geçindiği bilinen (kimse)’’ demekmiş. Yani Kılıçdaroğlu’na göre Erdoğan Cumhurbaşkanı değil, Cumhurbaşkanı gibi geçinen kimse imiş…

Kendisinin bu söyleminden dolayı özür beklerken birde üstüne ‘’Seçim kişiyi Cumhurbaşkanı yapmaz’’ demesin mi?  Yani Erdoğan’a oy veren 26 milyon küsur vatandaşı da sözde vatandaş olarak gördüğünü itiraf etmiş oldu.

Bundan önceki yazılarımın birisinde şayet (olmaz da) CHP iktidara gelir ise kendilerine oy vermeyen herkesin mesleğini, hatta vatandaşlığını bile elinden alır demiştim.

Yanılmışım!

Muhalefetteyken vatandaşlığımıza göz koydular. Erdoğan’a oy veren 26 milyon küsur vatandaşı sözde vatandaş saydılar…

CHP seçmeni başta olmak üzere bizler; Kılıçdaroğlu’nun bundan önceki akla mantığa sığmayan söylemlerini saçmalık, gaf, cahillik olarak nitelendirdik. Çoğuna da gülüp geçtik.

Ama artık ben net olarak eminim ki; Kılıçdaroğlu ne saçmalıyor, ne de cahil… Kendisi Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 5. Kol faaliyeti yürütüyor.

5. Kol faaliyeti geniş kapsamlıdır. Ama ben konuyu dağıtmadan kısaca özetlemeye çalışayım: Bir ülkeye dış güçler 4 koldan saldırırken, 5. kol olarak ta içeriden manevi yıkım çalışması yaparlar. Tarihte bunun örneği çoktur. CHP de bunu yapmaya çalışıyor.

5. kol faaliyetlerin de psikolojisi bozuk toplum oluşturmaya çalışılır. Kılıçdaroğlu’nun ve CHP’nin başta gelen yöneticilerinin bu güne kadar söylediği yüzlerce yalan, CHP içerisindeki onlarca taciz tecavüz olayları, Yalova, Menemen, Ceyhan belediyelerindeki yolsuzluklar toplumun psikolojisini bozmadı mı?

Yine; 5. kol faaliyetinde mukavemeti yüksek olan  toplumun direnci kırılır. Ak parti seçmenine; maaşlı trol, makarnacı, kömürcü, yalaka diyerek  direnci kırılıp susturulmaya çalışılmıyor mu? Gün gelecek Ak partiyi destekleyen herkes yargılanacak denilerek korkutulmaya çalışılmıyor mu?

CHP Grup Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Özgür Özel ise; 5. kol faaliyetini ‘’ Propaganda, casusluk ve terörle karşı tarafı yenme faaliyeti’’ olarak tanımladı.

Yaptıkları propagandaları yukarıda özetle anlattım.

Casusluk konusuna gelince; CHP’li Can Dündar neden yurt dışına kaçtı? Eski vekil Enis Berberoğlu neden cezaevinde?

Terör konusuna da ise; Kılıçdaoğlu hendeklere gömdüklerimize arkadaş demedi mi? Cezaevindeki PKK’lıları, FÖTÖ’cüleri, DHKP/C’lileri ziyaret ettik demedi mi? CHP’li vekiller terörist cenazesinde boy göstermedi mi? SİHA’lar sivilleri vuruyor vb. daha birçok şey demediler mi?

Bu saydıklarımı yaparak kendilerine göre karşı taraf olan AK Parti’yi yenmeye çalışmıyorlar mı?

CHP’nin yaptıkları 5. kol faaliyeti tanımına bire bir uymuyor mu?