ŞOVU BIRAKIN İCRAAT YAPIN

Faruk ÇELİK, İrem GÜNEYBAZ

Lider TV’de yayınlanan Gündem Özel Programı, afet bölgesi ilan edilen Manavgat’ta devam ediyor. Programa konuk olan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Muhittin Böcek’in, Gündoğmuş’ta “yanıyor insanlar, yardım edin” çağrısı sırasında, 5 helikopter ve 3 uçağın alanda olduğunu öne sürdü. Böcek’in yalan söylediğini savunan Taş, en kısa sürede yalanların hepsini ispat edeceğini vurguladı.

Başkan Taş, “Aklınızı başınıza alın, şov yapma zamanı değil. Bazı kararlar için meclisi bekleyip, şov yaptınız” şeklinde konuşarak, Muhittin Böcek’in yaptığı açıklamayı kınadığını belirtti. Öte yandan Böcek’in Gündoğmuş’ta yayınladığı videonun organize bir şekilde yapıldığı dikkat çekti. Böcek’in video kaydına girdiği saatlerde, diğer CHP’li yetkililerin de buna benzer görüntüleri paylaştığı görüldü.

Manavgat’ta 10 gündür devam eden yangınlar halen kontrol altına alınamadı. Lider TV’de yayınlanan Gündem Özel Programı Yayınlarına Manavgat Gençlik Merkezi olan Yardım Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirdi. Programa konuk olan AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş yangınlarla ilgili son durumu açıkladı. Başkan Taş, “Alanya tamamen kontrol altındı. Aynı şekilde Akseki’de söndürüldü ve soğutma çalışmaları tamamlandı. Yangına şu anda 48 helikopter, saat 21.00’a kadar devam ediyor. İbradı’nın üst kısımlarında Ormana bölgesi devam ediyor. Sırtköy ve Taşağılaktif durumda. Gündoğmuş, Ümütlü ve Senir kıyılarında, yangın kontrol altına alınmak üzere ama söndürüldü diyemem” dedi.

DEVLET VE MİLLET EL ELE

Öte yandan sahada yangının ilk gününden beri aktif olduklarını söyleyen Başkan İbrahim Ethem Taş “Sahayı hiç boş bırakmadık. Devletin tüm yöneticileri, yetki ve ilgili tüm birimleri şuanda milletin yanında. Özellikle ifade etmek istiyorum. Devlet ve millet el eledir. Her şekilde ve koşulda, herkes yangını söndürmeye çalışıyor. Devletimizin tüm kurumları ve vatandaşlarımız yangının üstüne üstüne gidiyor. Antalya tarihinde böyle bir afet meydana gelmedi. İdarecilik bağırarak, ağlayarak yapılmaz. Halkı galeyana getirmeye gerek yoktu. Muhittin bey o açıklamasını yapmadan önce, 5 helikopter ve 3 uçak aktif çalışıyordu” dedi.

“HESAPLAŞMA YERİ SANDIKTIR”

Sosyal medyada çıkan asılsız haberleri ele alan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Klimalı yerde oturup, ‘Hükümet ne yapıyor’ şeklinde konuşanlar, biraz ellerini vicdanlarına koysunlar. Çok istiyorlarsa, gelip buradaki durumu kontrol edebilirler. Bir afet olduğunda partiniz falan kalmaz. Herkes topyekun bir mücadele verir. Hükümetle hesaplaşma yeri sandıktır. Sandık dışında ise, böyle afetlerden medet umarlar. Böyle bir şey yok. Türk siyaseti bu kadar kirletilmemeli” dedi. Vatandaşların isteklerini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan, “Zarar gören köylülerimiz için, 5 keçi 5, koyun ve 2 tane düve olmak üzere bize taleplerini ilettiler. Bu hayvanlar bir mekanda toplanıp, ihtiyacı olan herkese verilecek” ifadelerini kullandı.

MHP’Lİ BAŞKAN’DAN SEFERBERLİK MESAJI

Gündem Özel’e konuk Olan bir diğer isim olan Abdurrahman Başkan, yangın bölgelerini değerlendirdi. Başkan, “Konya yolu üzerinde, Manavgat ve Gündoğmuş’u geçince senir bölgesi var. O yolda tüm ekipler çalıştı ve geçişler arozözlerle tankerlerle engellendi. Eğer yangın oradan atlasaydı, bozkırdan Konya’ya doğru giderdi. O yolda durdurulacak bir alanda yok. Burayı yaşamadan bilmek, mümkün değil. Dışardan görenler bir gelip baksalardı, devletimizin tüm kuruluşları çeşitli sivil toplum örgütleri canhıraş bir şekilde çalışıyorlar. Toplumumuzda bu yangına katılmasa, sadece devletimizin çözeceği bir nokta değil. İnanılmaz bir seferberlik var. Büyük ölçüde nem oranları yerine oturuyor. Yüzde 45’lerden bahsediyoruz. Nem oranından dolayı büyük ölçüde yanları kontrol altına alabileceğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu.