SOSYAL MESAFE!

Süper Lig'de mart ayından sonra ilk kez geçtiğimiz hafta sonu tribünlere taraftar alındı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararına bağlı olarak, locası bulunan kulüplere tanınan bu hak sayesinde Süper Lig'deki 21 takımdan 16'sı belirli sayılarda taraftarını ağırlama hakkını elde etti.

5. haftanın geride kalmasıyla birlikte taraftarlı maçların görüntülerine de  şahit olduk.

Tribünlerin tamamının yerine loca kapasitesinin taraftar ağırlama konusunda baz alınmasına bir anlam veremedim.

Antalyaspor'dan yola çıkarak örneklendirme yapacak olursak; Kırmızı-Beyazlılar, loca kapasitesinin yüzde 50'si kadar kişinin tribünlere alınabilmesiyle birlikte 550 futbolseveri her maçta maçlarını canlı izletebilecek.

Yani bin 100 kişilik alanda 550 taraftar! Kısacası her taraftar arasında sadece 1 koltuk boş bırakılacak. Ancak diğer 29 bin kişilik alan bomboş kalacak.

30 bin kişi kapasiteli bir stadyumda 3 bin kişiyi stada alıp belirli aralıklarla oturtulması halinde hem kişiler arasındaki mesafeler fazla olacak hem de takımlar daha fazla taraftar desteği alacak.

Ayrıca diğer temsilcimiz Alanyaspor ile birlikte Süper Lig'de yer alan 5 kulübün stadında locanın bulunmadığını da unutmamak gerek.

Bu noktada Türkiye Futbol Federasyonu'nun hangi mantıkla loca kapasitelerini baz aldığını inanın anlamadım.

En doğru hamle en kısa sürede alınan bu kararın revize edilmesi olacaktır.

İLGİNÇ SEVK

Antalyaspor ile Gaziantep FK arasında gergin geçen karşılaşmanın ardından disipline sevk edilen isimler dikkat çekti. Antalyaspor'dan ve Gaziantep FK'den 4'er isim PFDK'ye gönderildi.

Maç içerisinde Veysel Sarı'ya kafa atan Kevin Mirallas, maçta direkt kırmızı kart yerine ikinci sarıdan oyundan atılmasına ne kadar şaşırdıysak, disiplin sevklerine de öyle şaşırdık.

Mirallas ile ilgili bir sevk yaşanmazken, pek çok hakem hocalarına göre hakkının kırmızı kart bile olmadığı söylenen Sidney Sam'in 43. maddeden yani 2 ila 6 maç ceza istemiyle sevk edilmesine anlam vermek oldukça zor.