SOSYAL MEDYANIN İĞRENÇLİKLERİ

Sosyal medyanın iğrençliklerinde bugün 2 şahsın birbirlerine meydan okuması sonucu yaşanan iğrençliği konu alacağız. Sosyal medyada günlerde öncesi başlayan bu meydan okuma süreci evvelki gün son buldu.

***

"Ben 120 kiloyum, isterse dünya şampiyonu olsun 70 kilogram adamdan dayak yemem" diyen Fitness Antrenörü Savaş Cebeci, MMA dövüşçüsü yani kafes dövüşçüsü Kaan Kazgan ile yaptığı kavgada kanlar içinde kaldı.

Bahsi geçen bu kavganın görüntüleri ise evvelki gün sosyal medyanın neredeyse tek gündemi oldu. O denli büyük bir kavgaydı bu... Şimdi gelelim bu iki adam neden birbirlerine meydan okudu? Neden böyle bir müsabakaya girdiler ve sonucunda ne elde ettiler? Diye kafamda deli sorular dönüyor.


***

Bu adamlar yaptıkları sporu topluma empoze etmeye adeta yemin etmiş gibi adamlar. Kitle oluşturma o kitleye hitap etmek bunların egolarını tatmin ediyor resmen. Oluşturdukları bu kitleye hitap ederken muhtemelen kitlelerin gazına gelerek böyle bir meydan okumaya kalkıştılar.

***

Dövüşten öncesi zaten arapsaçı gibi bir şey… Videoda dayak yiyen fitness antrenörü Savaş Cebeci, aslında ateşi körükleyen taraf resmen. MMA dövüşçüsü Kaan Kazgan’a meydan okuyan Cebeci… Olayın sonucunda dayak yiyen yine Cebeci…

***

Bir sonrasında açıklama yapıyor bu Cebeci denen adam: 

''Arkadaşlar Kaan Kazgan Tuzla’ya geldi. Maç yaptık, delikanlıca bir maç oldu. Beni yendi, helal olsun.''

Eee be adam madem yıllardır spor yapıyorsun hiç mi düşemedin aktif olarak kafes dövüşü yapan ve yaşça senden küçük bu kişiden dayak yiyeceğini?  Neticede zararlı sen çıktın oldu mu şimdi?

***


Neyse mevzunun buraları beni ilgilendirmez. Bu adamlar egolarını tatmin etmek ve bir şeyleri ispatlamak için birbirlerine girdiler. Yaşanan bu iğrenç olaydaki tek gerçek nokta bu…

Sonucunda ne elde ettiler. Kocaman bir HİÇBİR ŞEY! Zaten topluma ve gençlere böyle kötü örnek olarak ne elde edebilirlerdi ki…

***

Sosyal medyanın gazına gelerek spor hayatlarını bitiren bu iki adam bırakın topluma örnek olmalarını toplum içerisine bile çıkmamalılar artık.

Hadi toplumu da bırakın, çoluklu çocuklu adamlarsınız kendi çocuğunuza da böyle mi örnek oluyorsunuz siz? Yazıklar olsun…

SON SÖZ

Ne demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk;

“Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim”

Daha fazla bir şey diyerek kelime fazlalığının anlamı yok. Ata’mız zaten zamanında söylemiş her şeyi…