SOSYAL MEDYADA IŞIK POLEMİĞİ

Anayasa Mahkemesinin (AYM) Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ile verdiği karara uymayan yerel mahkeme ile alakalı AYM bugün olağanüstü toplanacak. Diğer yandan karar sonrası AYM üyesi Engin Yıldırım'ın ışıklı tweeti ve İçişleri Bakanlığı'nın yanıtı gündem olmuştu

Anayasa Mahkemesinin Milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu ile verdiği “hak ihlali” kararının ardından İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin kararının “yerindelik denetimi kapsamında kaldığı” gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi.

Ağır Ceza mahkemesi heyeti kararında Anayasa Mahkemesinin “Yerindelik denetimi yapılacak şekilde mahkememize yeniden yargılama kararı verilmesi ve hemen durma kararı verilmesine dair vermiş̧ olduğu karar, mahkememizin görev ve yetki alanı içerisinde verilmiş̧ olan karara müdahaledir” ifadeleri kullanıldı.

"IŞIKLARIMIZ HİÇ SÖNMÜYOR"

Anayasa Mahkemesi'nin eski CHP milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği karara mahkemenin uymaması sonrası AYM üyesi Engin Yıldırım, Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını paylaşarak "Işıklar yanıyor" tweeti attı. İçişleri Bakanlığı da yanıt olarak, "Işıklarımız hiç sönmüyor" ifadelerini kullandı. Yaşanan bu olayların ardından AYM bugün olağanüstü toplanma kararı aldı.

HABER MERKEZİ