SOSYAL MEDYA YASASI KAPIDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği sosyal medya düzenlemesi için düğmeye basıldı. Yapılacak yasal düzenlemelerle gençlerin internetteki bilgi kirliliğinden kurtarılması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden üniversite kazanan öğrencilerle gerçekleştirdiği Gençlerle Buluşma programında sosyal medya düzenlemesi hakkında konuştu. Sosyal medyayla ilgili yasal düzenleme için düğmeye basıldığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sosyal Medya Yasası’yla ilgi açıklamalarda bulundu.

“GENÇLERİN HUZURU İÇİN”

Sosyal Medya Yasası hakkında atılan adımın gençler için olumlu bir gelişme olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal medya şu anda toplumumuzun en önemli tahrik unsurudur. Şu anda toplumda ciddi manada yaralarımız varsa bunun arkasında sosyal medya vardır. Getirisi olumlu değil ama götürüsü çok ağır. Sosyal medya ile ilgili attığımız adım özellikle gençliğimizi çok daha huzurlu ve rahat hale getirmek. Gençliğimizin tamamen kendisini derslerine vermesini de sağlamak. Sosyal medya yasası daha çok gençlerin huzuru için” dedi.

UZMANLAR YASAYA DESTEKÇİ

Ailelere büyük iş düştüğünü dile getiren Klinik Psikolog Samet Önder, “Yaş gruplarına göre düzenleme getirilmesi lazım. Ama bunun kontrolünü sistem yapamaz. Çünkü ergenlik dönemine gelene kadar, çocukların kontrolünü anne babalarımızın sağlaması lazım. Hangi oyunu oynadığını, hangi sitelere girdiğini, müfettişlik yapar gibi değil de takip etmeleri lazım. Gençler, çocuklar eğer sosyal medya da fazla ilişki kuruyorlarsa, anne baba olarak şunu sorgulamaları lazım: Acaba bizimle olan ilişki de herhangi bir sıkıntı mı var, bu yüzden çocuk daha fazla oraya mı yöneliyor?” diye konuştu.

“GENÇLERİ ESİR ALDI”

Eğitimci Yaşar Kaya, sosyal medyanın zararlarına değinerek, sosyal medyanın gençleri esir aldığını açıkladı. Eğitimci Kaya, “Gençler son zamanlarda sosyal medya kanallarına çok bağımlı oldukları için derslerden ve günlük hayattaki iletişimden maalesef çok uzak kalıyorlar. Bu da toplumumuz için çok sıkıntılı bir durum. Yeni bir telefon markası çıkıyor, çocuklar hemen o telefonu elde etme çabasındalar. Anne babalarda bu durumdan yakınıyorlar. Ben böyle bir düzenlemenin getirilmesini onaylıyorum. Bunun dışında sosyal medya günümüzde gençleri esir almış durumda. Bizim bu duruma bir dur dememiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.