SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİ

Başlıktaki bu söz bana ait değil. Sözün sahibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Öyle ki son günlerin en moda belediyecilik (gösterişi-uyutma veya göz boyama taktiği) hizmeti.

Aslına bakılacak olursa iyi kullanılırsa yerel idare ile halk arasında önemli bir iletişim köprüsü. Ama maalesef bu köprü iyi kullanılmıyor. Her alanda olduğu gibi bu konuda da itibar kaybedilmiş bir alandır.

Yapılan hizmetin sosyal medyada paylaşılan birkaç fotoğraftan öte gitmediği buna da ulaşan kitlenin sayısal olarak çok az olduğu yönündedir. Bir mankeni bile takip edenlerin sayısı belediyeleri takip edenlerin on katı.

Nitekim bu konu ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gözünden kaçmamıştır. Bu nedenle de AK Partili belediye başkanlarını Ankara’da toplayıp bu konuda uyarı yapmayı hissetmiştir.

Erdoğan’ın, “Emek vermeden, icraat yapmadan, eser üretmeden sadece sosyal medya mecralarıyla vatandaşın kalbine girilemeyeceği son dönemde çok açık ortaya çıkmıştır. Sosyal medya belediyeciliği, hizmet belediyeciliğinin yerini almaz, alamaz! Bizim öncelikli vazifemiz halkımıza, ülkemize, insanımıza hizmet etmek, Türkiye'nin tamamında adalet ve kalkınmayı tesis etmektir. Bizim siyasetteki varlık gayemiz, birilerine imtiyaz sağlamak, menfaat devşirmek, birilerine makam, mevki sahibi kılmak değildir” sözleri sadece uyarı niteliğindedir.

Yani Cumhurbaşkanı bana göre, “Hizmet yapın. Sonra sosyal medyada tanıtımını yapın. Hizmet yapmadan yapılmış gibi sosyal medyadan paylaşmayın. Halkı kandırmayın, göz boyamayın” diyor.

Kime diyor? Sadece AK Partili belediye başkanlarına mı? Hayır. Tüm belediye başkanlarına sesleniyor ve olması gerekeni söylüyor. Hatta ve hatta sosyal medya aracılığı ile halka ulaşmaya çalışanların sosyal medya bataklığında boğulmaya mahkum olacaklarını vurguluyor.

İşte bunun içinde özellikle Antalya’da son dönemde projeler yapmak yerine yok ‘Sahilde Sinema Var’ yok ‘Gezen Sinema’ yok Konyaaltı Varyant Seyir Terası’na ‘yaşayan çerçeveli fotoğraf çektirme noktası’ yaptırdık duyuruları tam bu uyarı ile örtüşüyor.

CHP’NİN GÖLGE İL BAŞKANLIĞI

Antalya’da son dönemlerde dikkatimi çeken bir siyasi hareketlilik var. Özellikle CHP’li tanıdıklarımı sosyal medya üzerinden takip ederken bir konu dikkatimi çekti.

CHP’lilerden bilenler bilir. Feriz Özer. Ailesinin Karaman’da CHP’de hatırı sayılır siyaset yaptığını en azından ben bilirim. Ferit Özer, Antalya’da da Deniz Baykal’a olan sevgisi ile de bilinen iyi bir CHP’lidir.

Ferit Özer’in Asperdos Bulvarkın’da ‘Turunç Home Konsept-Mondi Aspendos’ adında bir mağazası var. Sanki burası tekke. Hatta CHP’nin gölge Antalya İl Başkanlığı binası.

Her gün buranın müdavimi ziyaretçisi ise eski CHP Milletvekili Tuncay Ercenk ve eski Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Tevhide Öztürk. Sadece Ercenk ve Öztürk mü? Hayır. Partinin önde gelen isimlerinin uğrak yeri. Hemen hemen her gün hepsinin buluşma noktası.

Yani, CHP’nin eski tüfeklerinin il binası yerine buluşma için seçtikleri yegane adres. Buradaki bulaşmada mobilya alış verişi falan değil tam manasıyla CHP’nin siyaseti masaya yatırılıyor. Eğriler, doğrular ve yapılması gerekenler ele alınıyor.

Ben bundan çok gocunmuyorum ama asıl gocunması gereken CHP’nin iddialı ve arkadaşını satıp onun görevden alınmasına göz yumup o koltuğa oturan İl Başkanı Nuri Cengiz’dir.

Böyle bir gölge il başkanlığı binası var iken, partinin ileri gelenlerinin her gün orada toplanması bir tesadüf değildir diye düşünüyorum.

BİR ÇINARIMIZ DAHA GİTTİ

Meslek hayatına ilk adım attığım günlerde tanımıştım kendisini. Konya basının çınarlarından İhsan Kayseri’yi. Sevecen, cana yakın, bir karıncayı bile incitmeyen yapısı olan biriydi.

Adeta camiamızın ve memleketimizin ayaklı kütüphanesi olarak bilinirdi İnsan Kayseri.

Maalesef önceki gün kendisini kaybettiğimizi Konyalı meslektaşlarımdan öğrendim ve gözlerim doldu.

Tıpkı bir süre önce ustam Mehmet Gazel, İbrahim Sur, birlikte çalıştığım Ali Akgül, Hasan Korucu ve Ali Rıdvan Bülbül gibi o da rahmeti rahmana kavuştu.

En son kendisini Konya’da düzenlenen bir toplantıda görmüş ve uzun uzun hasret giderme imkanım olmuştu. Bir süreden beri hastalıkla mücadele eden İhsan abime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine, sevenlerine ve Konya basın camiasına sabır diliyorum.