SOSYAL KONUT PROJESİ VATANDAŞLARI SEVİNDİRDİ

1 Ağustos’ta gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin başlatıldığını açıkladı. Türkiye’nin 81 ilinde yürütülecek 150 bin sosyal konut projesi vatandaşı heyecanlandırdı. Vatandaşın yüzünü güldürecek projenin detayları şimdiden merak edilmeye başlandı.

İREM GÜNEYBAZ/ÖZGE TOPTAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından millete sesleniş konuşmasında tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği sosyal konut projesine ilişkin müjdeyi verdi. Erdoğan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle, yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi yapacağız” dedi. Açıklamalar yurt genelinde büyük sevinçle karşılanırken, birçok vatandaş projeden yararlanmak için araştırmalara başladı.

“İSABETLİ BİR KARAR”

Konuya ilişkin Lider Medya’ya özel açıklamalarda bulunan vatandaşlardan İbrahim Taştan, projenin oldukça sevindirici olduğunu dile getirdi. Taştan, “Uzun yıllardır eşimin rahatsızlığı nedeniyle sürekli hastanelere gidiyorum. Tek maaşla geçindiğimiz için birikim yapamadım. Sosyal konut projesinin çok isabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Bugün asgari ücretli veya emekli kişiler ev almayı hayal bile edemeyecek durumda. Devlet bu projeyi gerçekleştirirse çok memnun oluruz. Kira öder gibi ev sahibi olunacakmış, inşallah biz de katılacağız” diye konuştu.

“BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAKTIR”

Adnan Gümüş ise “Gayet güzel bir proje olduğunu düşünüyorum. Özellikle yeni evlenecek kişilere büyük fayda sağlayacaktır. Fırsatım olursa ben de katılırım. Kamu yararına olan her şeyin arkasındayız. Devlet büyükleri tarafında böyle bir konuda proje geliştirilmesi sevindirici bir durum” dedi.

“HEPİMİZ FAYDALANACAĞIZ”

Ahmet İnan da, “Uygulama çok güzel, yürürlüğe girerse inşallah hepimiz faydalanacağız. Dar gelirliler olarak ev sahibi olmak, kirada oturmamak çok önemli. Ben de kira ödememek yerine kendi evimin olmasını isterim. Kira vereceğim yere evimin borcunu öderim en azından bir evim olur” ifadelerini kullandı.