Sosyal Bilimler’de ‘sergi’ heyecanı

AÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri güz dönemini muhteşem bir sergiyle tamamladı. Öğrenciler, Medya Planlaması dersi kapsamında tasarlamış oldukları P.O.P. (Point Of Purchase) çalışmalarını yoğun katılımlı bir organizasyonla sergiledi.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri güz dönemini sergiyle tamamladı. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan Şahin, Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında ders veren akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu. Hem öğrenci hem de akademisyenlerden yoğun ilgi gören sergiyle birlikte Türkiye’nin önde gelen ajanslarına mensup başarılı iletişimcilerin jüri üyesi olduğu bir ödül töreni düzenlendi ve dereceye giren çalışmalara ödülleri verildi. Gerçekleştirilen törende konuşan Müdür Yardımcısı Hasan Şahin, halkla ilişkiler mesleğinin her şeyden önce bir ekip işi olduğunu, bu tür çalışmaların takım çalışmasının ruhu ve öneminin anlaşılması adına çok önemli olduğunu ifade etti.


Öğrencilerin aldıkları eğitimle birlikte gerçekleştirilecek uygulamaların önemine vurgu yapan Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan ise bu tür çalışmaların öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayarak sektörün aradığı niteliklerin kazanımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Reyhan, disiplinlerarası bir alan olan halkla ilişkiler mesleğinin uygulamada birçok alanın işbirliğine ihtiyaç duyduğunu bu nedenle öğrencilerin aldıkları derslerin yanında profesyonel niteliklerine katkı sağlayacak her çalışmanın kariyer hayatlarında önlerinin açılmasına yardımcı olacağını belirtti.


Törende çalışmaları yapan öğrenciler adına Musab Kahveci söz aldı. Her şeyden önce fuar ve organizasyonlar, alışveriş merkezleri, marketler ve eczaneler gibi farklı pek çok noktada yer alan bu tür stantların tasarım ve yapımının zorluğunu öğrendiklerini belirten Kahveci buna rağmen çok eğlenceli anlar da geçirdiklerini ifade etti. Arkadaşlarının da süreç içerisindeki çabalarına şahit olduğunu ve ortaya koydukları bu güzel çalışmalar için hepsini tebrik ettiğini söyledi.


Öğrencilerin tasarımlarının hazırlık aşamalarının kayda alındığı eğlenceli anları içeren video gösteriminin ardından dereceye giren çalışmalara ödülleri Öğr. Gör. Hasan Şahin, Öğr. Gör. Yafez Kılıç, Öğr. Gör. Dr. Hakan Karaca ve Öğr. Gör. Dr. Fahrettin Kayan tarafından verildi.