SORUMLULUK BİZİM…

Ve nihayet beklenen gün geldi çattı…

***

Uzun süredir koronavirüs sebebiyle kapalı olan okullar bugün itibarı ile açılıyor. Milyonlarca öğrenci okullarına kavuşacak olmanın heyecanını yaşarken aynı duyguları öğretmenlerin ve okul idarecilerinin de taşıdığına şahit oluyoruz.

***

Nasıl heyecan olmasın ki? Yaklaşık bir buçuk yıldır ne okul ne de öğretmen yüzü gördü çocuklarımız. Bilgisayar üzerinden adeta film izlercesine ders yapmaya bir şeyler öğrenmeye çalıştılar.

***

Çalıştılar diyorum çünkü; hiçbir sistem yüz yüze anlatım kadar başarılı olamaz.  Zaten başarılı olmadığını da yaşayarak gördük.

***

Liselere geçiş ve Yüksek Öğretim Kurumlarına geçiş sınavlarından sonra açıklanan tabloyu inceleyecek olursak ne demek istediğimi çok daha iyi anlayabiliriz.

***

Özellikle bazı derslerdeki puan ortalamalarının düşmesi, YÖK tarafından ilk kez taban puanlarının düşürülmesi yüz yüze eğitimin önemini bir kez gözler önüne serdi.

***

Elbette ki tüm dünyanın mücadele ettiği bir salgın döneminde çocuklarımızı okullara göndermek hem yapılan mücadelenin sekteye uğramasına neden olurdu hem de milyonlarca çocuğumuzun sağlığını riske atmak olurdu.

***

İşte bu sebeplerden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı da online eğitim kararı almıştı.

***

Ancak bir buçuk yıllık sürenin ardından gördük ki okullara gidip tebeşir tozunu yutmayan, arkadaşları ile fikir alış verişi yapamayan, yeri geldiğinde bize hayat dersi olan öğretmenlerin fırçalarını yemeyen, yani kısacası o okul heyecanını yaşayamayan öğrenci istenilen sonucu elde edemiyor.

***

İşte şimdi tüm bu yazdığım heyecanları hatta daha da fazlasını doya doya yaşayacak sevgili öğrencilerimiz. Doya doya yaşayacak diyoruz ancak okullar yeniden kapanmazsa… İşte o kapanmanın yeniden olmaması için bizlere büyük sorumluluk ve görev düşüyor.

***

Geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimizin bilgili, donanımlı, kültürlü ve eğitimli bir nesil olarak yetişmesini istiyorsak ve bu hasletleri de en iyi şekilde okullarda kazandıklarını biliyorsak bizler onlara örnek olmalıyız.

***

İHMAL ETMEYELİM

Özellikle koronavirüsle mücadele konusunda maske, mesafe ve hijyen kurallarını harfiyen uygulamalı sırası gelenlerin de aşılarını ihmal etmemeleri gerekir. Bu vesileyle yeni eğitim ve öğretim yılının öğretmen, öğrenci, veli ve tüm paydaşları ile birlikte Türk Milli Eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyorum.