SORU İŞARETLERİ KAYBOLDU

Transfer sezonunun hızlı takımlarından Antalyaspor'da iskelet kadro korunsa da kadro derinliğinin sağlanması açısından önemli adımlar atıldı. Özellikle hücum hattı büyük ölçüde değişirken, yapılan yoğun çalışmanın ardından transferin etkin isimlerinden Aytaç Altay'ı, Lider TV'de ağırladık. Herkesin merak ettiği sorulara açık yüreklilikle yanıtlayan Aytaç Altay'ın, pek çok kişinin kafasındaki soru işaretlerini de büyük ölçüde yok ettiğini düşünüyorum.

Özellikle 'transferleri kendi başına yapıyor' dedikodularına verdiği net yanıt çok önemliydi: "Bu söyleyenler Antalyaspor'u küçük görenlerdir."

Belli bir kesimin mevcut yönetime Altay üzerinden saldırmalarının temelinde bu suçlama yer alıyordu. Süper Lig'de mücadele eden bir kulüpte transferlerin bir kişi tarafından yapılıyor olması zaten akla yatacak bir ifade de değildi.

Altay'ın dikkat çektiği bir diğer nokta ise Ersun Yanal konusu oldu. Henüz 4 hafta geride kalmasına karşın teknik direktörün gönderilmesi yönünde oluşturulmaya çalışılan bir ortamda hocalarına güven duyduklarını ve sözleşmesinin tamamlanması konusunda fikir birliği içerisinde yer aldıklarını ifade etmesi de takımın gelecek adına daha güvenli ilerlemesinde oldukça önemli.

İlk 2 haftada ortaya koyulan yetersiz performansın ardından son 2 harftada performansın yukarı çıkmış olması da gelecek adına umut veren detaylar olarak göze çarpıyor.

Görüşülen birçok forvet oyuncusunun kamuoyuna yansıması ve transferlerin bitirilememesiyle ilgili olarak 'beceriksizlik' eleştirilerine de kulübün net duruşundan bahsedilmesi, bir futbolsever olarak beni memnun etti. Futbolcuların ve menajerlerin bitmek bilmeyen istekleri karşısında kulübün bir duruş sergilemesi, diğer kulüplere de örnek olması gereken bir durum. Asıl patronun kulüp yetkililerinin olduğunu göstermek mali disiplin adına çok  önemli.

Bir diğer konu ise menajerlere transferin teslim edilmemiş olması... Pek çok kulübün temeline dinamit koyan kötü niyetli menajerlere teslim edilmeyen transfer stratejisi sayesinde milyonlarca lira kulübün kasasında kaldığını net bir şekilde söyleyebilirim.

Gelinen noktada iyi bir transfer sezonunun geride kaldığını söylemek mümkün, ancak kağıt üzerinde yapılabilecek bu yorumun sahaya yansıması daha önemli ki bunu da ilerleyen haftalarda göreceğiz.