SONUMUZ SİVAS GİBİ OLMASIN !

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe, lige çok iyi başlamış ve ilk iki haftayı lider tamamlamıştı. Daha sonra koltuğu devralan Alanyaspor tam 8 hafta liderlik koltuğunda oturmuş o da Sivasspor’a devretmişti. Sivasspor Emre Kılınç ve Mert Hakan gibi futbolcular önderliğinde 10 hafta liderlik serüvenini sürdürmüş, ardından Trabzonspor ve daha sonra Başakşehir lider olmuş ve ligi tamamlamıştık.

Şimdi bunu niye söyledim?

Sivasspor’un geçen yıl ki durumundan dersler çıkarmamız gerekiyor. Bir anda büyük bir rüzgarı arkasına alan ve şampiyonluğa gidiyor denilen Sivasspor’un düşüşündeki en büyük neden, büyük takımların yaptıkları transfer ataklarıydı. Her zaman derler ki Anadolu takımları son düzlükte bocalıyor, nefesleri yetmiyor falan filan. Burada biraz da ligimizin bütçesi ve sansasyonu daha yüksek takımları olan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da payı var.

Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş için bir anda bu takımlardan teklifler gelmeye başladı. 2 futbolcunun da bir anda kafası karıştı ve performansları düştü. Ligin ilk 13 maçında 6 gol 5 asistlik performans gösteren Emre Kılınç, kalan 15 maçta sadece 2 gol attı, asist ise yapamadı. Bu Emre’nin performansındaki düşüşü istatistik olarak da gösteren net bir tablo. Bu iki kritik ismin yanı sıra Fatih Aksoy’un Beşiktaş maçı sonrası yaptığı açıklamalar ve olayların büyümesi, taraftar tepkisi falan derken, 3 önemli isim Sivasspor adına adeta yokları oynamaya başladı. Bu düşüşün önüne geçilemeyince de, Sivasspor’da düştü ve belki şampiyonluğu kaybetti.

Şimdi geçtiğimiz yıl Sivasspor’un yaptığının çok daha iyisini Alanyaspor gerçekleştiriyor. Ligin en iyi top oynayan ve şu aşamada en büyük şampiyonluk adayı da Alanyaspor. Bu çıkış sonrası basından hemen Sivasspor’a yapılan oyunların aynısını görmeye başladık. Salih Uçan, Bakasetas, Caulker gibi birçok önemli oyuncumuz her gün İstanbul takımları ile anılmaya başlandı bile. Bu teklifler ciddi boyuta ulaşır ve futbolcuların kafası karıştırılırsa düşüşte kaçınılmaz olur. Geçtiğimiz gün açıklamalar yapan Başkan Hasan Çavuşoğlu’da bu konuda muzdarip olduğunu belirterek, Salih Uçan haberlerine sitem etti. Alanyaspor yönetimi buna izin vermemeli. Bir şekilde yönetim bu tarz işlerin karşısında durarak hiçbir futbolcunun kafasında soru işaretleri ile maça çıkmamasını sağlaması gerekiyor.

Bakın sene sonu sözleşmesi biten Salih Uçan’ın Fenerbahçe’ye transfer olacağı haberleri, Alanyaspor – Fenerbahçe maçında etkisini gösterebilir mesela. Salih; maçta kötü oynasam taraftarlar ne der? Beni Fenerbahçe’ye karşı oynamadı diye suçlarlar mı? diye maça çıksa bile bu durum, oyununu kötü anlamda etkileyebilir. Yerel basında, sakın bu tarz haberler yapıp bu olaylara çanak tutmasın. Sezon bitene kadar hiçbir futbolcumuzun kafasını karıştırmaya kimsenin haddi yok.

TAKIMIN AHENGİ BOZULMAMALI

Geçtiğimiz gün TRT Spor’da Alanyaspor ilk devreyi bu şekilde iyi bir noktada tamamlarsa, devre arasında büyük bir bütçe ile transferler yapacağı belirtildi. Eğer Alanyaspor ligi zirvede tamamlarsa, birkaç iyi transfer yapacaktır. Ligin ikinci yarısındaki yoğun maç trafiği de düşünülünce elbette ki yedeklerin de olacağı geniş bir kadro lazım. Ancak öyle büyük bütçelerle yıldızlar getirip zaten iyi bir giden takımın ahenginin bozulacağını sanmıyorum. İşler çok iyi giderken neden böyle bir şey yapılsın ki? Zaten şu andaki futbolcularımız gayet kaliteli ve kendi mevkilerinde ligin en iyileri arasında. Performansında öyle büyük bir düşüş olmayan hiçbir futbolcunun yerine başkası düşünülmeyecektir. Yedek bir sağ bek, yedek bir kanat oyuncusu ve forvet olabilir. Onun dışında böyle “büyük bir değişim yapılacak” falan haberlerine inanmıyorum. Tabi ki teknik ekip ve yönetim olayın içindeler bizden daha iyi bileceklerdir ve en doğru kararları vereceklerdir. Bizler de bekleyip göreceğiz…