SONUÇ İYİ AMA DAHA İYİ OLABİLİRDİ

Alanyaspor Konya deplasmanından 1 gol ve 1 puanla ayrıldı. Göreve geldiği günden beri mağlubiyet almayan Bülent Korkmaz yine puan almayı başardı. Maça her zamanki gibi aynı kadro ile çıktık. Birbiri ile oynama alışkanlığını kazanan 11 oyuncu ne performans verirse versinler değişmiyorlar. Bazı oyuncular zaman zaman kötü oynasalar bile hem değişmiyorlar hem de oyundan çıkmıyorlar.

Maça ev sahibi olmanın ve lige iyi başlamanın morali ile Konyaspor maça da hızlı başladı. Direkt golü bulmaya çalışan ev sahibi ekip uzun toplarlarla Serdar’ı buluşturmayı ilk plan olarak kullandı. Maça sol kenarda başlayan Serdar, mükemmel bir performans gösteren Borja’yı geçemedi ve Konya atakları sonuçsuz kaldı. İlk devrede Konya’nın tehlikeli iki pozisyonun bir soldan biri de kornerden geldi. Konya’ya nazaran daha hızlı hücuma çıkan ve daha az pas hatası yapan Alanyaspor özellikle sağ kanattan birçok etkili pozisyon üretti. Juanfran’ın tüm ortalarına kafa vuran, takım arkadaşlarına duvar olan Diedhou mükemmel bir 45 dakika oynadı ancak golü bir türlü bulamadı.

İkinci yarıda aynı ilk yarı gibi tempolu ve heyecanlı başladı. Alanyaspor yine bir duran top organizasyonu ile golü buldu. Golde güzel bir kafa vuruşu yapan Fatih’ten çok Emre Akbaba’dan bahsetmek istiyorum. Alanyaspor bu sezon gollerinin büyük kısmını duran toplardan buluyor ve bu toplara vuran kişi Emre Akbaba oluyor. Oyun içinde savurganlıkları ve tercih hataları yaşasa da Emre çok büyük bir duran top tehdidi ve bu onun 90 dakika sahada kalmasını gerektiriyor. Golden sonra her zaman ki gibi Alanyaspor geriye yaslanmaya başladı. Bülent Korkmaz’ın bir direktifi mi yoksa takım bunu psikolojik olarak mı yapıyor bilmiyorum ama bu durumdan memnun değilim. Üstelik Konyaspor 1-0 geriye düştüğü hiçbir maçı bu sezon kaybetmemişken büyük bir hataydı. Bu geriye çekilme ile kalemizde büyük baskı gördük. Bu dakikalarda Konyaspor cephesi oyuncu değişiklikleri ve taktiksel değişikliklerde etkili olurken, Bülent Korkmaz bizler gibi maçı izledi. Takıma kattığı enerji ve 0-0’ı çok güzel oynayan bir takım yaratan Bülent Hoca, oyuncu değiştirme ve yedek futbolcuları kullanma konusunda zayıf kalıyor. Burada iş biraz da yardımcılarına düşüyor ve hocanın bu konuya biraz daha dikkat etmesi gerekiyor. Sürekli solumuzdan atak yerken ve Davidson’un yürümeye hali kalamamışken, dakikalarca Candeias’ın girmesi için bekledik. Bana göre maçın en iyilerinden olan Diedhou ilerde top tutamazken, 84. dakikaya kadar sahada kalmasının ne mantığı vardı anlamadık. Yine baskı yediğimiz anlarda stoperlere yardımcı olacak bir orta saha daha neden alınmadı bilmiyorum. Awaziem’in üst üste yaptığı iki hatayla da golü yedik maçta öylece bitti. Son dakikalarda biraz daha efektif olsak yine öne de geçerdik ama olmadı. Sağlık olsun skor kötü değil. Daha iyi olur muydu? Olurdu…