Son yasak Kudrıashov’dan

Transfer tahtası kapalı olan Antalyaspor’un FIFA’daki dosyaları artmaya devam ediyor. Ocak ayında FIFA’dan 3 dönem transfer engeli alan Antalyaspor'un dosyası 3'ten 4'e çıkarken, gelen son cezanın Fedor Kudriashov’dan dolayı olduğu ve bedelinin de yaklaşık 90 bin Euro olduğu öğrenildi.

Ocak ayında transfer tahtası kapanan Antalyaspor’un FIFA’daki dosyaları artmaya devam ediyor. İlk cezanın gelmesinin ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, borcun 200 bin Euro civarında olduğunu açıklarken, bugüne geldiğimizde rakam 1 milyon Euro’ya dayandı. Sezon sonuna kadar da 3 milyon Euro civarına yükselmesi bekleniyor.

ERKAN VE AMAR İLE BAŞLADI

Ocak ayında gelen ilk transfer cezasını Erkan Eyibil, Amar Gerxhaliu kaynaklı alan Antalyaspor, sonrasında gelen Gustavo Blanco Leschuk dosyasıyla ödemesi gereken miktar yaklaşık 800 bin Euro’yu buldu. Transfer dönemi içerisinde bu bedeli ödemeyen Akrep, transfer tahtasını açamazken, Süper Lig’de kadrosuna takviye yapmayan tek ekip olarak dikkat çekti.

RUS FUTBOLCU ALACAĞINI BEKLİYOR

Geçtiğimiz hafta FIFA’daki dosyası 4’e çıkan Antalyaspor’un 3 dönem transfer engeli de önce süresiz olarak değiştirilirken, sonrasında yeniden 3 dönem olarak güncellendi. Kırmızı-Beyazlılara gelen son cezanın sebebinin ise Rus futbolcu Fedor Kudriashov olduğu öğrenildi. Geçtiğimiz sezon sonunda sözleşmesini tamamlayarak takımdan ayrılan ve geçtiğimiz aylarda futbolu bırakan Kudriashov’un yaklaşık 90 bin Euro olan alacağını tahsil edemediği gerekesiyle Antalyaspor’u FIFA’ya şikayet ettiği ve cezanın katlandığı iddia edildi.

ADRIANO’NUN DOSYASI GELİYOR

Hali hazırda transfer engelinin sebebi olan bedel 1 milyon Euro’ya dayanırken, sezon sonuna kadar bu rakamın katlanması bekleniyor. Antalyaspor’u üzecek ilk dosyanın Luiz Adriano’ya ait olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Geçen sezonun devre arasında sözleşmesini tek taraflı fesih eden ve takımdan ayrılan Brezilyalı futbolcu için yaklaşık 700 bin Euro’luk cezanın kesilmesi bekleniyor.

SIRADA JEHEZKEL VAR

Trabzonspor maçında attığı golün ardından yaptığı sevinç sebebiyle olaylı bir şekilde Türkiye’den ayrılan Sagiv Jehezkel, şubat ayı içerisinde FIFA’ya giderek Antalyaspor’u resmen şikayet etti. Kırmızı-Beyazlıların, sözleşmesinin devam etmesi gerekçesiyle antrenmana çıkması için davet gönderdiği İsrailli futbolcu, avukatları Roi Rosen ve Tal Segev aracılığıyla FIFA’ya başvururken, Antalyaspor’dan tazminat olarak 1 milyon 260 bin Euro talep ettiği belirtildi. Tüm bu dosyaların göze alınmasıyla birlikte Antalyaspor’un toplamda yaklaşık 3 milyon Euro ödeme yapması gerekecek.