SON TEKNOLOJİYLE HAVADAN DENETİM

Antalya Emniyeti, sürücüleri hem karadan hem havadan adım adım izliyor. Son teknoloji cihazlarla polis helikopterlerinden gerçekleştirilen denetimlerde, trafik kurallarına uymayan sürücülerin an be an kayıt altına alındığı açıklandı.

Mahsum ALTAŞ,  Bayram OKUDAN

Yerden metrelerce yükseklikte, son teknoloji kameralarla donatılan polis helikopterinden gerçekleştirilen denetimlerde hata payının sıfır olduğu bildiriliyor. Trafikten Sorumlu Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çalhan, kural ihlali yapan sürücüler karadaki ekipler tarafından durdurulduğunda, “Havadan benim kemerimi nasıl yakalamış” gibi itirazlarda bulunduğu, ancak görüntüler net olunca ceza yemekten kurtulamadıkları belirtti. Müdür Çalhan, havadan kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülere de karadaki ekipler tarafından cezai işlem uygulandığı açıkladı.

HAVADAN DENETİM YAPILIYOR

Antalya İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Çalhan, havadan 150 ila 200 metre yükseklikte uçarken, aracın ön plakası, emniyet kemerinin takılı olup olmadığının ayrıntısının, son sistem teknolojiye sahip kameralarca tespit edildiğini açıkladı. Polis helikopteriyle gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, en çok öne çıkan kural ihlallerinin hız limitlerine uymamak, emniyet kemeri takmamak, seyir halindeyken cep telefonu ile görüşme yapmak olduğunu bildirdi.

“HAVACILIK GÖNÜL İŞİDİR”

Bu işlemlerin zorluğunun çok fazla olduğunu belirten Pilot Komiser Çağatay Tanur, “İşin zorluğu çok fazla ama bu gönülden yapılan bir iş olduğu için, zorlukları daha kolay göz ardı ediyorsunuz ve üstesinden geliyorsunuz. Havacılık gönül işidir” dedi. Pilot Komiser Talip Şişman ise, “Biz yaptığımız işten büyük keyif alıyoruz ve severek yapıyoruz. Bu işin tabi ki zorlukları ve tehlikesi de var ama elimizden geldiğinde bakımlarımızı yapıyoruz. Meteoroloji ile ilgili zorlukları ise önceden önlemlerimizi alarak uçuşlarımızı ayarlıyoruz” diye konuştu.