SON TANGO

ANTALYASPOR, SON SINAVINA ÇIKIYOR

Süper Lig’in 34’üncü haftasında Antalyaspor, Galatasaray’ı konuk edecek. Antalya Stadyumu’nda bugün saat 21.00’de oynanacak maçın hakemi ise Suat Arslanboğa olacak. Kırmızı beyazlı ekip, ligdeki son 5 deplasman maçında kazanamayan rakibini yenerek galibiyet hasretini gidermeyi planlıyor. Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun ilk yarısında hayal kırıklığı yaratan ve takımda değişiklere giderek Stjepan Tomas ile yollarını ayıran ve ligin ikinci yarısına Teknik Direktör Tamer Tuna ile başlayan Antalyaspor, Süper Lig 2019 – 2020 sezonun 34’üncü hafta maçında evinde Galatasaray’ı konuk edecek. Süper Lig’in ikinci yarısında beklenilenin çok üstünde bir performans sergileyen ve ligin son karşılaşmasında evinde Galatasaray’ı ağırlayacak olan Antalyaspor, bu maçta da galibiyet almayı hedefliyor.

YÜKSEK MOTİVASYON

Teknik Direktör Tamer Tuna göreve geldikten sonra ligde son 16 maçında 2 mağlubiyet, 6 beraberlik ve 8 galibiyet elde eden ve istatistiklerde lider olan kırmızı beyazlılar, bu dönem toplamda 30 puan topladı ve ligin ikinci yarısında en çok puan toplayan takımlarından biri oldu. Sezonun son maçı için Tuna yönetiminde hafta boyu yapılan antrenmanlara müsabakaya yüksek motiveyle hazırlanan Antalyaspor, ligin ikinci yarısındaki iyi performansını son maça taşıyıp, ligin ilk yarısında Galatasaray’a karşı alınan 5-0’lık mağlubiyeti telafi etmek istiyor.

HEDEF GALİBİYET

Galatarasay’a karşı tüm turnuvalarda oynadığı son 10 maçın 8’inde 2 buçuk gol ortalamasını bulan Antalyaspor, buna rağmen rakibine karşı son 7 maçın 6’sını kazanamadı. Galatasaray’a karşı galibiyet hasreti yaşayan Antalyaspor, ligdeki son 5 deplasman maçında kazanamayan rakibini yenerek galibiyet hasretini gidermeyi planlıyor.

AKREP’TE 6 EKSİK

Galatasaray'ı yenerek sezonun son maçında galibiyet hedefleyen Antalyaspor’da Podolski, Celustka, Bahadır, Harun, Sinan sakatlığı, Yekta ise kart cezasından dolayı Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Galatasaray’da ise Fernando Muslera, Christian Luyindama, Radamel Falcao ve Mario Lemina sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada görev alamayacak.

GOL SİLAHI JAHOVİC

Galatasaray’a karşı oynadıkları son 4 maçta gol bulamayan Antalyaspor, bu maça da bir golcüsü eksik olarak çıkacak. Sakatlığından dolayı forma giyemeyecek yıldız golcü Lukas Podolski yerine ligde oynanan son beş maçta da 4 gol atan Jahovic, Antalyaspor’un gol umudu olacak.

MUHTEMEL 11’LER

Antalyaspor ve Galatasaray’ın muhtemel 11’leri şu şekilde:

ANTALYASPOR: Boffin, Nazım Sangare, Fedor Kudryashov, Veysel Sari, Albayrak, Ufuk Akyol, Sinan Gümüş, Fredy Ribeiro, Hakan Özmert, Amilton, Adis Jahovic

GALATASARAY: Okan Kocuk, Mariano, Marcao, Donk, Saracchi, Seri, Sofiane Feghouli, Younes Belhanda, Emre Akbaba, Ömer Bayram, Adem Büyük

GALATASARAY, ANTALYA'DA

Galatasaray, yarın deplasmanda oynayacağı Antalyaspor maçı için Antalya'ya geldi. Fatih Terim, yardımcıları Ümit Davala, Levent Şahin ve Necati Ateş ile birlikte havalimanından çıktı. Sarı kırmızılıları karşılamaya gelen taraftar, Fatih Terim ve futbolcularla fotoğraf çekip, forma imzalattı.

FARUK ÇELİK, AHMET ARĞILLI