SON SANİYEDE GELEN 3 PUAN

Ölüp ölüp dirildiğimiz bir maçta son saniyelerde gelen golle 3 puanı kaptık. Rizespor karşısına ideal diyebileceğimiz bir kadro ile çıktık. Cezalı olan Babacar yerine  Bareiro forma giyerken, orta alanda ise Bakasetas sonrası oluşan boşlukta bugün Ceyhun forma giydi. Sezon başından beri sakatlıklarla boğuşan Ceyhun’un forma şansı bulması sevindiriciydi.

25. dakikada bir duran top organizasyonundan topu ağlarımızda gördük. Kilit açmak konusunda sıkıntı yaşayan temsilcimiz 1-0 geriye düşünce işi iyice zor soktu. Yine bireysel yeteneklerimizin yağına bakar olduk. Davidson beklediğimiz hareketi yapan isim oldu ve penaltıyı aldı. Bareiro penaltıyı gole çevirince soyunma odasına beraberlikle gittik. Bu da bizi ikinci devre için umutlandırdı.

Yine topla çok oynayan, bol şut çeken, ceza sahası için fazlasıyla giren temsilcimiz ikili mücadelelerde ve hava toplarında ise rakibine üstünlük kuramadı. Top kayıplarımız yine başımıza bela açacaktı ancak savunma dörtlümüzün ideal dörtlü olması ile gol de yemedik. Ben bu yazıyı yazarken aslında beraberlik yazısı diye başlamıştı. Ancak son saniyelerde unutulmaz anlar yaşandı. 90+6’da sezon başından beri eleştirdiğimiz Mustafa Pektemek altın değerinde bir dokunuşla bizi galibiyete taşıdı. İşte Mustafa’dan beklentimiz buydu. Sonradan girsin biraz katkı yapsın 5-6 gol atsın herkes onu bağrına basacak zaten. Mücadelesi için ilk kez Mustafa Pektemek’i tebrik ediyorum. Golden sonra iki yedek kulübesinde tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Gelişmeleri çok anlamasak bile böyle son saniye gollerinde yükselen adrenalinle böyle şeyler yaşanabilir. Rize ile Alanya arasında büyük bir dostluk vardır ve bu olay buna gölge düşürmemeli. Zaten maçtan önce Rizespor Başkanı Hasan Kartal ve Hasan Çavuşoğlu arasında samimi görüntüler vardı. O yüzden yaşanan olayı hiç kale almadan unutalım derim.

Ligin en başında ilk 3 maçta 7 puan almıştık ve flaş bir giriş yapmıştık. Ligin ikinci yarısında da yine aynı takvimde 7 puanı aldık. Lig başına göre çokta iyi oynamasak bile yine de puanları topladık. Umarım ligin ilk yarısındaki ilk dönemde topladığımız puanı yine toplarız. Mustafa’nın bu golü bize 3 puandan fazlasını kazandırmış olabilir…