SON PİŞMANLIK FAYDA VERMEDİ

Lider Gazete, aşının önemine dikkat çekmek amacıyla geçtiğimiz hafta yoğun bakım ünitesinde, büyük çoğunluğu aşı olmamış kişilerden oluşan hastaların tedavi süreci ve mücadelesini görüntülemişti. İbretlik görüntüleri, “Son Pişmanlık 'Yoğun Bakım'” başlığıyla duyuran Lider Gazete, en büyük silahın aşı olduğunu gözler önüne sermişti. Haberde, aşı yaptırmadığı için pişman olduğunu belirten Covid-19 tedavisi hastası Gökhan Demirel, verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

VİRÜSE KARŞI EN BÜYÜK SİLAH AŞI

Koronavirüs salgını tüm dünyayı avucuna almışken virüse karşı en büyük silahımız hala covid-19’a karşı geliştirilen aşılar. Ancak dünyanın birçok ülkesinde aşı karşıtlığı zaman zaman korkutucu boyutlara ulaşıyor ve bu durum hem toplumları yanlış yönlendiriyor hem de sayısız insanız aşısız oldukları için hayatlarını kaybetmesine sebep oluyor. Bunun son örneği ise, Antalya’da yaşandı.

O HASTADAN ACI HABER

Geçtiğimiz hafta Kepez Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde tedavi gören Gökhan Demirel de o genç hastalar arasındaydı. Aşı sırası gelmesine rağmen çevresinden duyduğu söylentilere kulak asarak aşı olmayan Gökhan Demirel koronavirüse yakalandı. Filyasyon ekiplerinin tedavisi için getirdiği ilaçları da kullanmayan Demirel, solunum sıkıntısı ve nefes darlığı nedeniyle yoğum bakım ünitesinde tedavi altına alınmasına rağmen hayatını kaybetti.

PİŞMAN OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Daha önce yoğun bakım ünitesinde kameralarımıza konuşan Gökhan Demirel, “Milletin dedikodusu yüzünden aşı vurulmadım. Kollarımda delinmedik yer kalmadı. Benim durumumda olmak isteyen varsa aşı olmasın. Sevdiklerimi dışarıda bıraktım. Aklı olan aşısını olsun benim gibi günlerce yoğun bakımda sürünmesin. Aşının ne kadar etkili bir ilaç olduğunu buraya gelince anladım. Aşıya karşı söylenen dedikoduları ciddiye almasınlar. Aşı olsaydım belki burada 8-9 gün yatacağıma 2 gün yatar çıkardım. Eğer ailemi, sevdiklerimi düşünüyorum diyorsanız hiç vakit kaybetmeden aşınızı olun. Çektiğimi bir ben bilirim, bir Allah bilir.’’ diyerek üzüntüsünü dile getirmişti.

‘’AŞI KARŞITLARI NEYE KARŞISINIZ’’

Yapılan tüm tedavilere rağmen yaşamını yitiren Gökhan Demirel’in acılı ailesi Lider TV sosyal medya hesabından aşı karşıtlarına isyan etti. Demirel’in yengesi, “Burada konuşan eşimin ağabeyi ve dün kaybettik. Aşı karşıtları neye karşısınız. 2 ay önce babamı kaybettim koronavirüsten. Yaşanan acının tarifi yok. Koronavirüsün ise hiç acıması yok. Tüm hastalara şifa versin Rabbim. Giden canlarımızın mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.