SON GÜN 30 EYLÜL

Ülke genelinde milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren vergi ve ceza borçlarına yönelik 'borç yapılandırma' için son günler yaklaşıyor. Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nejat Deniz, yapılandırmaya başvuran vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlandığını belirtti.

Resmi Gazete 'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 7326 sayılı ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ ile ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun’ hükümlerinden yararlanmak için öngörülen başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay ötelenmişti. Alınan kararla birlikte; vergi dairelerine, gümrük müdürlüklerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK), belediyelere ve alacakları yapılandırılan çok sayıda idareye başvurular, 30 Eylül 2021 Perşembe gününe kadar yapılabilecek. Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nejat Deniz de yapılandırmaya başvuran vatandaşlar için büyük kolaylıklar sağlandığını açıkladı.

“YOĞUN TALEP VAR”

İşveren ve sigortalı vatandaşlarının yapılandırmaya başvurmalarını istediklerini belirten Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nejat, “7326 sayılı kanun sigortalı ve işverenlerimize büyük imkan sağlıyordu. 31 Ağustos’ta kanunen sona erdi. Ancak kanunun vermiş olduğu yetkiye istinaden Cumhurbaşkanımızca süre uzatımı yapıldı. İşverenlerimizin ve sigortalılarımızın talebi doğrultusunda eylül ayının sonuna kadar yapılandırma uzatılmış oldu. 30 Eylül itibarıyla vatandaşlarımızın yapılandırma imkanını mutlaka kullanmalarını ve başvuruda bulunmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız yapılandırma imkanından yararlanmak için yoğun talepte bulundular. Biz bunlarla ilgili olarak vatandaşımıza farklı vasıtalarla ulaşma imkanı elde ettik. Bilgilendirmek mektupları gönderdik, basınımız vasıtasıyla yapılandırmanın imkanlarını anlatma fırsatımız oldu” diye konuştu.

“BİR TIK KADAR KOLAY”

Vatandaşların yapılandırmaya nasıl başvuracaklarını anlatan Müdür Nejat Deniz, “Bir tık kadar kolay başvuruda bulunmak. Sigortalılarımız e-devlet üzerinden, işverenlerimiz e-sigorta uygulamaları üzerinden elektronik ortamdan başvuruda bulunabileceklerdir. Ya da en yakın Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giderek bizzat yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. Biz vatandaşımızın ödeme planını çıkarttıktan sonra, kendileri e-sigorta ve e-devlet üzerinden ödeme planlarını görebilirler. Aynı çerçevede bankaya giderek yapılandırılan borç tutarlarını ödeme imkanı bulacaklardır. Kasımın sonu itibarıyla peşinat ya da ilk taksit şeklinde ödemlerini yapmaları gerekmektedir. Ancak özellikle belirtmek isterim ki peşin ödemlerde çok büyük avantajlar elde edilmektedir. Borcunun gecikme zammına isabet eden kısmının yüzde 90’ı telkin edilmektedir. Bu da çok büyük bir avantaj sağlamaktadır” dedi.

DENİZ'DEN MEKTUPTA YAPILANDIRMA ÇAĞRISI

Sosyal Güvenlik Kurumu Antalya İl Müdürü Nejat Deniz, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret etti. Ziyarette sosyal güvenlik sistemi üzerine görüş alış verinde bulunulurken, tarıma özel sosyal güvenlik ve sigorta borçlarının yapılandırılması konuları gündeme geldi. Deniz, Başkanı Çandır'a sigorta borçlarının yapılandırılması çağrısını içeren mektup takdim etti.