SON DAKİKA HAMLESİ

Aslında her şey güzel başlamış, Antalyaspor'un golcü transfer için görüşülen isimleri duyunca heyecan yaşamıştık. Bafetimbi Gomis ismini ilk duyduğumda Antalyaspor'un doğru hamleler yaptığını ve gerçekleşmesi halinde Kırmızı-Beyazlıların sınıf atlayacağını düşünüyordum. Antalyaspor ve Antalya hakkında bilgi de toplayan Gomis, sonrasında tercihini Galatasaray'dan yapmasıyla birlikte kontrolün biraz kaybedildiğini de gördük. Fiziksel olarak iyi durumda olmayan ve İtalya Serie A'nın son sırasındaki Salernitana'nın dahi transferinden vazgeçtiği Diego Costa hamlesi tam bir akıl tutulması oldu. Neyse ki gelen haberlere göre, Antalyaspor bu girişiminden vazgeçmiş. Bana göre en doğru hamlelerden birisi oldu.

Bafetimbi Gomis, Diego Costa ve sonrasında Nikola Kalinic derken Antalyaspor'un transferine en yaklaştığı isim Federico Macheda oldu. İtalyan futbolcudan bahsetmeden önce Kırmızı-Beyazlıların bu ismi beklemeye aldı ve Luiz Adriano transferini tamamladı. Geçen sezonki performansı pek iç açıcı olmasa da kariyerli ve Antalyaspor'a katkı sağlayacak bir isim olduğunu söylemekte fayda var.

Düşme hattında yer alan Kırmızı-Beyazlılar, bu sezon Süper Lig'in en az gol atan  ve en az pozisyona giren takımı. Her zaman söylediğim şeyi tekrarlayarak, bu durumun tek sorumlusunun golcü olduğunu düşünmüyorum. Ancak Antalyaspor'un hata yapma hakkı kalmadı. Yani Antalyaspor'a uçanı, kaçanı kaleye sokacak bir isme ihtiyaç var.

Antalyaspor'u bu zor durumdan kurtaracak isim;

Sezon başı gündeme gelip üzerinde durulmayan,

Kariyeri düşüşte olan,

Bu sezonki 3 golünün 2'sini penaltıdan bulan,

Kariyeri boyunca oynadığı 326 maçta 86 gol atan,

9 haftadır gol sevinci yaşayamayan,

2 haftadır takımında süre dahi alamayan bir golcü olabilir mi?

Yukarıdaki özellikler son anda öne çıkarılan Federico Macheda'ya ait. Sadece Macheda özelinde de konuşmamak lazım. Transfer için çok ama çok dikkat edilmeli. Bu anlamda Antalyaspor, son dakikada da olsa nispeten daha doğru bir hamle yaptığını ve transferde sağlam bir adım attığını söyleyebiliriz.

Hem taraftarı havaya sokacak hem de skor katkısı sağlayacak bir futbolcu olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdi sıra Luiz Adriano'da olacak.