SON DAKİKA HAFTANIN SON İŞ GÜNÜ DOLAR/TL NE KADAR OLDU?

27 Kasım Cuma günü Dolar ve Euro’nun akıbeti insanlar tarafından merak konusu oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aktif rasyosu hesaplamasını kaldırma kararı sonrası geçtiğimiz günlerde hareketlenme yaşayan dolarda son durum nedir? Peki, haftanın ilk iş günü Dolar ve Euro güne nasıl başladı? 27 Kasım 2020 Dolar ve Euro ne kadar, kaç TL? İşte 27 Kasım Cuma günü için piyasalardaki son durum…

Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki koltuk değişimi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son açıklamaları piyasalarda ani bir düşüş yaşanmıştı. Dolar ve Euro’nun son yaşanan gelişmeler ışığında nasıl bir ivme kazanacağı merak konusu haline geldi. Son gelişmeler ışığında ise koronavirüs(kovid-19) için alınan yeni tedbirlerin gölgesinde Dolar ve Euro’da merak konusu olurken, Merkez Bankası, yeni Başkan Naci Ağbal'ın ilk toplantısında politika faizini yüzde 10.25'ten yüzde 15 seviyesine çıkardı. Banka tüm fonlamanın haftalık repodan yapılmasına karar verdi.

MERKEZ BANKASI’NDA DEĞİŞİM

TCMB'nin Ekim toplantısından bu yana ekonomi yönetiminde köklü değişiklikler yaşandı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 7 Kasım'da Murat Uysal TCMB başkanlığından alınarak yerine eski maliye bakanlarından Naci Ağbal atandı. Sonrasında ise Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı. Hafta başında yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten Lütfi Elvan atandı.

AKTİF RASYOSU 31 ARALIK’TA KALKIYOR

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu aktif rasyosu hesaplamasını kaldırma kararı aldı. Mayıs ayından bu yana uygulamada olan aktif rasyosu 31 Aralık tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacak.

Kur sonrasında aktif rasyosu uygulamasının kaldırılmasıyla gerileme kaydetti. Ancak öğle sonrası işlemlerde düşüşünü geri alan dolar/TL yeniden yükselişe geçerek 8 seviyesini aştı.

BORSA DÜN REKOR SEVİYEYE ULAŞTI

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, geçtiğimiz gün içinde 1.343,93 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmesinin ardından günü yüzde 1,28 değer kazancıyla 1.342,49 puanla rekor seviyeden tamamladı.

27 KASIM CUMA DOLAR VE EURO NE KADAR, KAÇ TL?

Dolar/TL güncel piyasalarda 7.88’den işlem görürken, Euro/TL ise 9.40’den işlem görüyor.

HABER MERKEZİ